Λίγες ώρες απέμειναν έως ότου στεφθεί και επίσημα βασιλιάς της Αγγλίας ο Κάρολος και στη χώρα επικρατεί φρενίτιδα

Το …. κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας θυμίζει ο βασιλιάς Κάρολος στο μήνυμά του προς τους Βρετανούς λίγες ώρες πριν την στέψη…

«Η σύζυγός μου και εγώ ευχόμαστε σε εσάς και την οικογένειά σας ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο της στέψης. Όπου κι αν ταξιδεύετε, ελπίζουμε να έχετε ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι. Και θυμηθείτε, παρακαλώ προσοχή στο κενό» ακούγεται να λέει στο μήνυμά του ο βασιλιάς Κάρολος.

Το ηχογραφημένο μήνυμα θα παίζει και στους 2.570 σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο επικρατεί φρενίτιδα.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζητά από τους πολίτες να ευχηθούν να έχει καλό καιρό.

Η πριγκίπισσα Κέιτ βγάζει σέλφις.

Και οι λάτρεις του παλατιού συνεχίζουν να στήνουν σκηνές με όλα τα απαραίτητα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν καθόλου μέχρι την στέψη.

Αδημονούν για την εμπειρία της στέψης του νέου Βασιλιά της Βρετανίας.

«Ξέρετε τι; Είμαι τόσο ενθουσιασμένη, αισθάνομαι σαν ένα 5χρονο που περιμένει να ανοίξει τα δώρα του. Έτσι αισθάνομαι. Ίσως είμαι και τρελή» δηλώνει πολίτης.

29.000 αστυνομικοί θα φρουρούν το Λονδίνο.

Από το μπαλκόνι στο Αββαείο
Όταν ο Κάρολος ήταν τριών ετών παρακολούθησε τη στέψη της μητέρας του και μετά τον χαιρετισμό στο θρυλικό μπαλκόνι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Περίπου 20 χρόνια αργότερα στη Σκωτία ο Κάρολος ορκίστηκε αιώνια πίστη στη βασίλισσα του και έγινε επίσημα διάδοχος του θρόνου.

«Εγώ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, θα γίνω υπασπιστής της ζωής σου, άνθρωπος της ζωής και της γήινης λατρείας σου, θα αντέξω να ζήσω και να πεθάνω, για το δικό σου σκοπό».

Στέψη γεμάτη ιστορία
Τα συμβολικά αντικείμενα της στέψης είναι πολλά.

Το Orb είναι μια αναπαράσταση της εξουσίας του κυρίαρχου. Συμβολίζει τον χριστιανικό κόσμο με τον σταυρό του τοποθετημένο σε μια σφαίρα και οι ζώνες κοσμημάτων που τον χωρίζουν σε τρία τμήματα αντιπροσωπεύουν τις τρεις ηπείρους που ήταν γνωστές στους μεσαιωνικούς χρόνους.

Το χρυσό σκεύος που έχει την μορφή αετού με ανοιχτά φτερά χρησιμοποιείται για να κρατήσει το λάδι με το οποίο χρίζεται ένας κυρίαρχος κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης. Μαζί βρίσκεται και αρχαιότερο αντικείμενο της στέψης το κουτάλι στο οποίο θα χυθεί το έλαιο της στέψης.

Εξαιρετικά μεγάλη σημασία έχουν και τα οβάλ χρυσά βραχιόλια που είναι επενδεδυμένα με το βασιλικό μπορντό βελούδο και είναι τα βραχιόλια της ειλικρίνειας και της σοφίας.

Είναι διακοσμημένα με σμάλτο champlevé και basse-taille με τα εθνικά εμβλήματα (τριαντάφυλλα, γαϊδουράγκαθο, fleurs-de-lis και άρπες).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook