Η χώρα της Σκανδιναβίας κλείνει από τα μεσάνυχτα πολλές μικρές συνοριακές διελεύσεις με τη Γερμανία λόγω της εξάπλωσης της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην πόλη Φλένσμπουργκ.

Λόγω της επιδεινούμενης λοιμωξιολογικής κατάστασης στην πόλη της βόρειας Γερμανίας, η δανέζικη κυβέρνηση αποφάσισε να εντείνει τους ελέγχους στα γερμανο-δανέζικα σύνορα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με το dpa η δανέζικη αστυνομία θα κλείσει συνολικά 13 συνοριακές διαβάσεις από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ωστόσο, σημαντικές συνοριακές διαβάσεις θα παραμείνουν ανοιχτές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Δανίας διευκρίνισε όμως ότι «οι έλεγχοι εκεί θα γίνουν πολύ πιο εντατικοί. Τα μέτρα ισχύουν προσωρινά με σκοπό την αποσαφήνιση της κατάστασης νοτίως των συνόρων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας Νικ Χέκερουπ δήλωσε ότι «οι συνοριακοί έλεγχοι είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για την αποφυγή δημιουργίας νέων αλυσίδων μόλυνσης στη χώρα».

Λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη της θα επιβληθούν στους κατοίκους του Φλένσμπουργκ περιορισμοί νυχτερινής εξόδου για μία εβδομάδα από το Σάββατο. Επιπλέον, απαγορεύονται προς το παρόν και οι ιδιωτικές συναντήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook