Τη νίκη του Ερντογάν με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης συγκρίνουν ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αλλά και και οι στενοί του συνεργάτες μετά την θριαμβευτική επικράτηση του.

Λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των τουρκικών εκλογών, πλήθος υποστηρικτών του Ταγίπ Ερντογάν γεμίζουν την Αγιά Σοφιά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επινίκια ομιλία του παρομοιάζει τη νίκη του με την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Αύριο η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, θα εορταστεί στην Κωνσταντινούπολη. Τι ευλογημένος ηγέτης και ευλογημένος στρατιώτης. Σας βλέπω σαν τα εγγόνια αυτών των προγόνων. Είμαι περήφανος για εσάς, πιστεύω σε εσάς, σας εμπιστεύομαι. Με την βοήθειά σας βλέπουμε αυτές τις εκλογές σαν την πύλη για τον επόμενο αιώνα της Τουρκίας και θα μείνει στην ιστορία ως τέτοιο ορόσημο (σ.σ σαν την άλωση)».

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών και Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Θα προστατεύσουμε την κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοί μας και θα συνεχίσουμε τη χώρα μας παίρνοντας δύναμη από την εύνοια και τη θέληση του έθνους μας».

Αλλά και την ανάρτηση του υπουργείου Αμύνης.
«Χρόνια πολλά για τα 570 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τιμούμε τον Φατίχ Σουλτάνο Μεχμέτ Χαν και όλους τους ένδοξους προγόνους μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, που πέτυχαν το αδύνατο πλοηγώντας τα πλοία από ξηρά και που πέτυχαν μια ένδοξη νίκη που θα άνοιγε και θα έκλεινε την εποχή».

Φιέστα στην Αγία Σοφία
Πλήθος κόσμου και σήμερα από νωρίς το πρωί στην Αγιά Σοφιά όπου δεν εμφανίστηκε τελικά ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Παρόν όμως ήταν ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναμένεται να επισκεφθεί την Αγία Σοφία το μεσημέρι και να απευθύνει πανηγυρικό λόγο, ενώ από το πρωί συγκεντρώθηκε πλήθος για να προσευχηθεί.

«Το πρωινό της νίκης του αιώνα, στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, κάναμε την πρωινή μας προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Ο Τούρκος πρόεδρος όμως αναμένεται να εμφανιστεί στην Αγιά Σοφιά μέσα στην ημέρα όπου και θα απευθύνει πανηγυρική ομιλία μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Η προκλητική ατζέντα
Ιανουάριος 2023
«Εκτοξεύσαμε τον Tayfun. Πόση εμβέλεια έχει; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Έβγαλαν αμέσως πρωτοσέλιδα: ‘’Θα χτυπήσουν την Ελλάδα’’».

Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν εδώ και μέρες έχει επιστρέψει στην έντονα προκλητική ρητορική εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και γενικότερα της Δύσης.

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική».

Στον χορό των προκλήσεων και οι στενοί συνεργάτες του, υπό την πίεση της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.
«Υπάρχει το θέμα των θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Θεωρείται πως είναι ο εύκολος τρόπος του θέματος των νησιών και τον βραχονησίδων που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook