Αρχηγός Αεροπορίας Πακιστάν: Είμαστε ένα έθνος με την Τουρκία

Στήριξη του Πακιστάν στην Τουρκία σύμφωνα με τον αρχηγό του Επιτελείου Αεροπορίας της χώρας
«Το Πακιστάν και η Τουρκία είναι δύο χώρες, ένα έθνος. Δεν μοιράζονται μόνο την κοινή κουλτούρα και την πίστη, αλλά έχουν επίσης παρόμοια ενδιαφέροντα και προκλήσεις».
Αυτό δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας του Πακιστάν Στρατηγός Μουχάιντ Ανουράν Χαν σύμφωνα με το Sigmalive, ενώ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Υπερασπιστών Δικαιοσύνης και Στρατηγικών Μελετών (ASSAM) στην Τουρκία. Ο αρχηγός της Αεροπορίας της χώρας είπε ότι το Πακιστάν υποστηρίζει πλήρως την Τουρκία για την Κύπρο και άλλα περιφερειακά ζητήματα και επίσης υπερασπίστηκε την Άγκυρα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Εξέφρασε επίσης την υποστήριξη της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Αναφερόμενος στην περιφερειακή κατάσταση στη Νότια Ασία, ο Πακιστανός Αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ινδία απορρίπτει επίμονα τις επαναλαμβανόμενες και ορατές ειρηνευτικές χειρονομίες του Πακιστάν και συνέχισε να υποστηρίζει τους πληρεξούσιους της στο Αφγανιστάν για την αποσταθεροποίηση του Πακιστάν μέσω τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.
Πρόσθεσε επίσης ότι η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στο Κασμίρ και η κατάσταση των λαών της ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για την παγκόσμια κοινότητα, καθώς είναι ατυχές, είπε, να βλέπουμε οικονομικά συμφέροντα, να περισχύοουν των ηθικών και ηθικών αξιών.
Ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Τουρκίας για τις υποστηρικτικές δηλώσεις τους σχετικά με το Κασμίρ σε διάφορα διεθνή φόρουμ.
Εκφράζοντας τις απόψεις του σχετικά με την αμυντική συνεργασία μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας, ο Αρχηγός της Πακιστανικής Αεροπορίας υπογράμμισε την συνεχώς αυξανόμενη σχέση μεταξύ των δύο αμυντικών βιομηχανιών και χαρακτήρισε τη διμερή συνεργασία ως «υποδειγματική».
Τόνισε ότι η στρατιωτική συνεργασία πρέπει να βασίζεται στην οικονομική συνεργασία και πρόσθεσε ότι τα κοινά έργα, οι ασκήσεις, η παραγωγή, η κατάρτιση και η ανταλλαγή τεχνολογίας αποτελούν κορυφαίους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook