Οι επιβαίνοντες στο υποβρύχιο που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού έχουν οξυγόνο μόνον για 30 ώρες και η αγωνία για την τύχη τους κορυφώνεται.

Ωστόσο η πληροφορία από την αμερικανική ακτοφυλακή ότι καταγράφηκαν ήχοι από χτυπήματα που προέρχονταν κοντά από το ναυάγιο του Τιτανικού στο σημείο των ερευνών για το χαμένο υποβρύχιο, αναπτερώνει τις ελπίδες.

Τα σόναρς των ομάδων έρευνας έπιασαν ήχους στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού, όπου εξαφανίστηκε την Κυριακή (18.6.2023) το υποβρύχιο που έκανε ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού με 5 επιβάτες. Οι ήχοι ακούγονταν κάθε 30 λεπτά.

Μάλιστα γνωστός ωκεανογράφος ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι ήχοι να προέρχονται από έναν εκ των επιβατών του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, τον Πολ Ανρί Ναρζολέ. Ο Γάλλος τέως πλοίαρχος, ερευνητής και δύτης έχει τεράστια εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις και ίσως να ήταν αυτός που χτυπούσε μέσα από το υποβρύχιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να τον ακούσουν τα σόναρς των ερευνητικών σκαφών.

Ο ωκεανογράφος Ντέιβιντ Γκάλο είπε για τον Ναρζολέ: «Είναι το είδος του ανθρώπου που θα έκανε κάτι τέτοιο κάθε 30 λεπτά».

Ο Γκάλο τόνισε επίσης ότι τα συνεργεία διάσωσης πρέπει να πάνε αμέσως στο σημείο όπου ακούστηκαν οι ήχοι.

Ίσως ήταν φωνές
Οι Αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν το γεγονός της καταγραφής ήχων, αλλά τόνισαν ότι δεν έχει βρεθεί κάτι ως τώρα. Μέσα σε όλα, σενάρια ανέφεραν ότι ίσως οι ήχοι να προέρχονταν και από φωνές μέσα από το σκάφος, που καλούν σε βοήθεια, έτσι ώστε να πιάσουν τους ήχους αυτούς τα σόναρς.

Στο μεταξύ ένα αεροσκάφος Ρ3 του Καναδά που μετέχει στις έρευνες εντόπισε να επιπλέει στα νερά ένα λευκό ορθογώνιο αντικείμενο, που ίσως είναι από το υποβρύχιο


Μέχρι τώρα οι ομάδες έρευνας των ΗΠΑ και του Καναδά που σαρώνουν την περιοχή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το λευκό αντικείμενο που βρέθηκε να επιπλέει στα νερά, θα ερευνήσει πλοίο που έσπευσε στην περιοχή όπου το καναδικό αεροσκάφος εντόπισε αυτό το ορθογώνιο κομμάτι.

Έρευνες στο σκοτάδι
O πυθμένας του Ατλαντικού Ωκεανού – ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του Τιτανικού – είναι “κατάμαυρος και παγωμένος”, δήλωσε στο Reuters o εμπειρογνώμονας του Τιτανικού Tim Matlin επισημαίνοντας ότι «δεν μπορείς να δεις το χέρι σου μπροστά από το πρόσωπό σου. Ο μόνος τρόπος για να βρεις πού βρίσκεσαι είναι με σόναρ. Ούτε το ραντάρ δεν λειτουργεί».

Εξαντλείται το οξυγόνο
Τα σωστικά συνεργεία που οργώνουν την περιοχή δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν το υποβρύχιο Titan με τους πέντε επιβάτες, που εξαφανίστηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς τα αποθέματα οξυγόνου τελειώνουν το πρωί της Πέμπτης.

Οι αξιωματούχοι του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ εκτιμούν ότι έχει απομείνει οξυγόνο ως αύριο Πέμπτη και επισημαίνεται ότι τα πληρώματα των σωστικών συνεργείων «εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο» για να διασφαλίσουν ό,τι είναι δυνατό για τον εντοπισμό του “Titan” και των μελών του.
«Γνωρίζουμε από τα δεδομένα που χρησιμοποιούσαμε ως σημείο εκκίνησης ότι το οξυγόνο έφτανε για 96 ώρες», ανέφεραν οι Αμερικανοί.

Η εξαφάνιση δηλώθηκε με καθυστέρηση 8 ωρών 
Σύμφωνα με αποκάλυψη της Daily Mail, η εταιρεία OceanGate Expeditions, που πραγματοποιεί περιηγήσεις εδώ και 2 χρόνια στο ναυάγιο του Τιτανικού με το υποβρύχιο,  δήλωσε την εξαφάνιση του υποβρυχίου, οκτώ ώρες αργότερα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Το υποβρύχιο Titan της εταιρείας βυθίστηκε στις 8 το πρωί της Κυριακής περίπου 400 μίλια νοτιοανατολικά του Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη. Στις 9.45 π.μ. – μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση – έχασε την επαφή με το μητρικό του πλοίο, το Polar Prince. Όμως δεν αναφέρθηκε ότι αγνοείται στην αμερικανική ακτοφυλακή μέχρι τις 5.40 μ.μ., οκτώ ώρες αργότερα. Η ακτοφυλακή του Καναδά ειδοποιήθηκε ακόμη αργότερα, στις 9.13 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής» με τους ειδικούς να λένε ότι το πλήρωμα έχει μόλις 1% πιθανότητες επιβίωσης.

Οι επιβάτες
Και τα πέντε μέλη του υποβρυχίου  που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Στόκτον Ρας, πρόεδρο και ιδρυτή της Oceangate Στόκτον Ρας, τον δισεκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ, τον επίσης μεγιστάνα Πακιστανό επιχειρηματία Σαχζάντα Νταγούντ και τον γιο του Σουλεμάν και τον Γάλλο ερευνητή Πολ Ανρί Ναρζολέ.

Οι επιβάτες του μικρού υποβρυχίου που δεν είχε την έγκριση των επίσημων αρχών είχαν πληρώσει 250.000 δολάρια ο καθένας για να θαυμάσουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mo News (@mosheh)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook