Στις 22:00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου της Ακτοφυλακή των ΗΠΑ για την σημασία των ευρημάτων

Συντρίμμια εντοπίστηκαν εντός της περιοχής έρευνας από τα υποβρύχια ρομπότ κοντά στον Τιτανικό, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, τα συντρίμμια – τα οποία αξιολογούνται – εντοπίστηκαν από το τηλεχειριζόμενο ρομπότ που έστειλε το καναδικό σκάφος Horizon Arctic που έφτασε στον πυθμένα του Ατλαντικού, στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- (22.00 ώρα Ελλάδας) για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Titan.

Όμως σύμφωνα με τη dailymail.co.uk τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν είναι ο πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω κάλυμμα του εξαφανισμένου υποβρυχίου Titan που ανακαλύφθηκαν στον πυθμένα του ωκεανού, ευρήματα που σύμφωνα με ειδικούς που συμμετείχαν στην έρευνα, υποδηλώνουν ότι το σκάφος υπέστη «καταστροφική έκρηξη» κάτι που σημείνει ότι και οι πέντε επιβάτες είναι νεκροί.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε στο Twitter ότι το «πεδίο συντριμμιών» βρέθηκε την Πέμπτη. Δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τι ακριβώς ανακαλύφθηκε, αλλά ο Richard Garriott, Πρόεδρος της Λέσχης Εξερευνητών, λέει στην DailyMail.com ότι κατάλαβε από τις ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα ότι τα βασικά στοιχεία του υποβρύχιου ήταν μεταξύ των στοιχείων που βρέθηκαν.

Αυτό θα σήμαινε ότι το υποβρύχιο υπέστη ρωγμή και εξερράγη υπό την υποβρύχια πίεση, σκοτώνοντας αμέσως και τους πέντε άνδρες που επέβαιναν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πιθανή έκρηξη σε βάθος 3.300 μέτρων για τότε περίπου έχασαν τις επικοινωνίες τους

Είναι το χειρότερο σενάριο, είπε μια καταστροφική αποτυχία, μία έκρηξη. Το μόνο παρηγορητικό είναι ότι η έκρξη ήταν άμεση κυριολεκτικά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι άνδρες δεν θα είχαν ιδέα τι συνέβαινε», είπε ο Ντέιβιντ Μέρνς, φίλος δύο από τους άντρες στο πλοίο, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο Sky News στο Ηνωμένο Βασίλειο απόψε. Και πρόσθεσε: «Οι χειρότεροι φόβοι μου έχουν πλέον πραγματοποιηθεί».

Παρά τα καταστροφικά και δυσοίωνα σενάρια που άρχισαν να αναπτύσσονται μετά τον εντοπισμό των ευρημάτων από το χαμένο υποβρύχιο η προσπάθεια διάσωσης και όχι ανάκαμψης όπως λένε εμφατικά, Αμερικανοί αξιωματούχοι, συνεχίζεται και ο κόσμος προσεύχεται για ένα θαύμα.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook