Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη επιδίδονται σε ακριβά αλλά και άκρως επικίνδυνα χόμπι;

Αυτές τις επικίνδυνες προκλήσεις περιγράφει το MEGA με αφορμή τον θάνατο των 5 πάμπλουτων επιβατών του Titan οι οποίοι προκειμένου να περιηγηθούν στα βάθη του Ωκεανού και να δούν το ναυάγιο του Τιτανικοού πλήρωσαν 250.000 δολάρια ο καθένας για μια θέση στο μοιραίο υποβρύχιο που τους στοίχισε τη ζωή.

Ψάχνουν την αδρεναλίνη επειδή έχουν λεφτά, είναι δισεκατομμυριούχοι που αναζητούν προκλήσεις και συγκινήσεις που θα πάνε στα άκρα αγοράζοντας τις πιο extreme εμπειρίες που θα κάνουν την καρδιά τους να χτυπάει δυνατά.
«Οι πλούσιοι στρέφονται σε περιοδείες στον Τιτανικό και στην εξερεύνηση του διαστήματος επειδή η οικονομική ασφάλεια έχει κάνει τη ζωή τους ‘κοσμική’, λέει κορυφαίος ψυχολόγος , όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η Daily Mail.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχει κατεβεί εκατοντάδες μέτρα σε σκοτεινές σπηλιές, εξοπλισμένος με ιμάντες και φακό κεφαλής, και κάποτε πέρασε τρεις εβδομάδες στη θάλασσα για να ανακτήσει κομμάτια του κινητήρα του διαστημοπλοίου Apollo 11, το οποίο μετέφερε τους πρώτους ανθρώπους στο φεγγάρι.

Ο Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Group, πήδηξε από το Καζίνο Palms στο Las Vegas, έκανε kitesurfing στη Μάγχη το 2012 και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό με ένα αερόστατο.

Το 2011, ξεκίνησε την Virgin Oceanic με στόχο να εξερευνήσει τα βαθύτερα σημεία των ωκεανών του κόσμου, αν και το εγχείρημα αυτό έχει έκτοτε εγκαταλειφθεί.

Ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, έχει πάθος με τα ασυνήθιστα αεροσκάφη.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Brin εργάζεται σε μια εταιρεία αερόπλοιων γνωστή ως LTA Research and Exploration. Η εταιρεία ξεκίνησε μέσα στο ερευνητικό κέντρο Ames της NASA και εργάζεται για να υλοποιήσει το όραμά της για αεροσκάφη με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο Mark Zuckerberg είναι φανατικός λάτρης του efoiling, της ηλεκτρική σερφοσανίδας, και του κυνηγιού με τόξο, ενώ ο Ελον Musk, αν και έχει περιγράψει τον εαυτό του ως βιβλιοφάγο, κάνει μαθήματα καράτε, τζούντο και βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook