Η συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε στο Λιθουανικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο (LITEXPO), τον τόπο διεξαγωγής της διήμερης συνάντησης του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «μπαίνουν σε νέο στάδιο» ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για το συγχαρητήριο μήνυμά του για την επανεκλογή στην τουρκική προεδρία και δήλωσε τα εξής:

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα των διαβουλεύσεων σε επίπεδο αρχηγών κρατών στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στρατηγικού μηχανισμού. Θεωρώ ότι αυτή η σημερινή συνάντηση στο περιθώριο του ΝΑΤΟ είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι προηγούμενες συναντήσεις μας ήταν μια προθέρμανση. Τώρα όμως ξεκινάμε μια νέα διαδικασία».

«Φυσικά, αυτή η νέα διαδικασία για μένα είναι πενταετούς διάρκειας και τώρα έχετε προεκλογικές προετοιμασίες. Σας εύχομαι καλή επιτυχία εκ των προτέρων στις προεκλογικές προετοιμασίες» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Γελώντας, ο Μπάιντεν απάντησε: «Ευχαριστώ… Ανυπομονώ να συναντηθώ μαζί σας τα επόμενα πέντε χρόνια».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το «θάρρος» που επέδειξε, όταν εγκατέλειψε την εναντίωσή του στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε στο Λιθουανικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο (LITEXPO), τον τόπο διεξαγωγής της διήμερης συνάντησης του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook