Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Τούρκου επιχειρηματία, Αλί Σαμπανσί, όπως και της συζύγου του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, οι οποίοι είχαν σοβαρό ναυτικό ατύχημα στους Λειψούς, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Για την πορεία της υγείας του Αλί Σαμπανσί και της συζύγου του εξέδωσε ανακοίνωση η εταιρία του Τούρκου μεγιστάνα (Esas Holdings) αναφέροντας ότι:

«Η κατάσταση της υγείας του ζεύγους Sabancı βελτιώνεται και παρακολουθούνται σχολαστικά», μετά την ολοκλήρωση των επεμβάσεων στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθούν με επιτυχία.

Όπως αναφέρει η Milliyet, το ζευγάρι παραθέριζε στα ελληνικά νησιά γιορτάζοντας οικογενειακά την επέτειο του γάμου τους, καθώς εκλεισαν 13 χρόνια έγγαμης συμβίωσης.

Το ατύχημα έγινε , ο Τούρκος μεγιστάνας, από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας, αργά το απόγευμα της Πέμπτης (24/8), επιβιβάστηκε από το πολυτελές γιότ σε ταχύπλοο προκειμένου να πάει από τους Λειψούς σε ταβέρνα στη Λέρο. Το ταχύπλοο όμως που οδηγούσε ο ίδιος προσέκρουσε σε βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά αυτός και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί.

Τόσο ο Αλί Σαμπανσί όσο και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου σοβαρά τραυματισμένοι όπου υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις. Στη συν’εχεια όμως και αφού διασωληνώθηκαν διακομίσθηκαν στην Τουρκία και  πλέον νοσηλεύονται σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η θεραπεία του ζευγαριού συνεχίζεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Milliyet, προσθέτοντας πως ο Αλί Σαμπανσί, του οποίου αφαιρέθηκε η σπλήνα και τοποθετήθηκε στεντ στην αορτή του, εξακολουθεί να είναι αναισθητοποιημένος, αλλά καλά στην υγεία του.

Στο σκάφος βρίσκονταν επίσης και δύο καλεσμένοι του ζευγαριού, ένας Βρετανός και ένας Νοτιοαφρικανός.
Πηγές προσκείμενες στο ζευγάρι που μίλησαν στο τουρκικό T24 ανέφεραν ότι τόσο ο Αλί όσο και η Ντογκάν Σαμπανσί δεν υπέστησαν «κρανιοεγκεφαλικό/εγκεφαλικό τραύμα», αλλά ότι οι επεμβάσεις θα συνεχιστούν και για τους δύο.

Όπως έγινε  γνωστό η Ντογκάν Σαμπανσί , έχει τραύματα και στο πρόσωπό της και θα χειρουργηθεί από πλαστικούς χειρουργούς.

Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας
Ο Αλί Σαμπανσί, γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1969 στα Άδανα, ως τρίτο παιδί και μόνος γιος του Τσεβκέτ Σαμπανσί, επίσης δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Σπουδές στη Μασαχουσέτη μεταξύ 1987 και 1991 ενώ έκανε μεταπτυχιακό μέχρι το 1995 στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Δούλεψε για 2 χρόνια στον τραπεζικό κολοσσό Morgan Stanley στις ΗΠΑ και το 1997 επέστρεψε στην Τουρκία για να αναλάβει θέση στην τράπεζα Akbank, την οποία ίδρυσε η οικογένειά του. Την ίδια χρόνια έγινε επικεφαλής του τμήματος νέων έργων στην κτηματομεσιτική εταιρεία Sabanc? Holding και τον Ιούνιο του 2001 διορίστηκε Επικεφαλής της Ομάδας Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Μετά τον θάνατο του παππού του το 2004, ο Αλί Σαμπανσί ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές και θέσεις στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών τροφίμων, ενοικιάσεων οχημάτων και αθλητικών ειδών.

Είναι παντρεμένος με τη Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hurriyet. Έχουν δυο γιους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook