Οι νεαροί γονείς έκρυψαν τα 10 μηνών μωρά τους σε κρυφό καταφύγιο στο σπίτι τους. Διασώθηκαν 12 ώρες μετά από τον Ισραηλινό στρατό

Σπαρακτικές οι ιστορίες των ανθρώπων από τον πόλεμο που εκτυλίσσεται στο Ισραήλ μετά την άγρια επίθεση της Χαμάς, με τραγικό απολογισμό πάνω από 900 Ισραηλινούς και δεκάδες αιχμαλώτους.

Μια τέτοια τραγική ιστορία αποκάλυψε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κολομβία, Γκάλι Ντράγκαν, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι 30χρονων Ισραηλινών οι οποίοι πρόλαβαν να κρύψουν τα δίδυμα 10 μηνών βρέφη τους πριν να πέσουν νεκροί από τα πυρά των τρομοκρατών της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό διπλωμάτη ο Ιτάι και η Χαντάρ Μπερδισέφσκι βρίσκονταν στο σπίτι τους όταν έγινε η επίθεση της Χαμάς και είχαν δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για να πάρουν μια απόφαση για τα παιδιά τους τα οποία τελικά έκρυψαν σε ένα ασφαλές καταφύγιο, πριν οι εισβολείς σπάσουν την πόρτα του σπιτιού τους.


Το ζευγάρι των 30χρονων «πολέμησε γενναία» όπως αναφέρει ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κολομβία πριν να πέσουν νεκροί από τα πυρά των ενόπλων της Χαμάς.


Ευτυχώς οι εισβολείς της Χαμάς δεν κατάφεραν να βρουν τα δύο βρέφη τα οποία εντόπισαν ζωντανά ισραηλινοί στρατιώτες δώδεκα ώρες μετά την δολοφονία των γονέων τους.

«Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους. Τα έκρυψαν σε ένα καταφύγιο πριν οι τρομοκράτες να μπουν στο σπίτι τους. Ο Ιτάι και η Χαντάρ δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν γενναία απέναντι στους τρομοκράτες» έγραψε ο Γκάλι Ντράγκαν.

«Δύο τρομοκρατημένοι γονείς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους που τώρα ορφάνεψαν. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη αυτών των ηρώων» κατέληξε στην ανάρτησή του ο Ισραηλινός διπλωμάτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook