Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο άνδρες ενώ τραυμάτισε έναν ακόμη στο κέντρο των Βρυξελλών

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες με τυις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο άνδρες νεκρούς από τα πυρά του δράστη και έναν τραυματία.

Ο ένοπλος μάλιστα φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» ( Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).
Τα θύματα φαίνεται πως φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας η οποία παίζει απόψε με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro 2024.


Ο δράστης φοράει κόκκινο τζάκετ, μαύρο παντελόνι και κουκούλα στο κεφάλι. Εμφανίζεται πεζός, με το όπλο στο χέρι, και αρχίζει να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο όποιον βρίσκει μπροστά του. Ο κόσμος, μόλις ακούει τους πυροβολισμούς αρχίζει να τρέχει με πανικό, ενώ ο ένοπλος έτρεξε πίσω από δύο άτομα, που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε κτίριο με βιτρίνα. Εκεί τους εγκλωβίζει και φαίνεται να πυροβολεί ξανά.

Eκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στο σημείο και απέκλεισαν αμέσως τη γειτονιά. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό.
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς και έρχονται λίγες μέρες μετά την αιματηρή επίθεση σε λύκειο στη βόρεια Γαλλία όπου σκοτώθηκε ένας εκπαιδευτικός με τον δράστη και εκεί να φωνάζει ο «Αλλάχ είναι μεγάλος»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook