Κλιμακώνονται οι εντάσεις για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να αποφασίζει να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, αναφέροντας πως υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά τους.

Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου και του πρέσβη , λίγες μέρες αφότου ανέβασε τις ταξιδιωτικές του συμβουλές στο υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με το Middle East Eye που επικαλείται πολλές πηγές με γνώση του θέματος.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ (NSC) εξέδωσε προειδοποίηση για τους πολίτες κατά του ταξιδιού στην Τουρκία την Τρίτη, επικαλούμενο φόβους ότι Ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να γίνουν στόχος.

Προέτρεψε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό αφού ανέβασε τις ταξιδιωτικές συμβουλές στο υψηλότερο επίπεδο, τέσσερα. Οι διπλωμάτες , αποχώρησαν την Πέμπτη για λόγους ασφαλείας και όχι λόγω διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών. Μια πηγή είπε ότι η ισραηλινή συμβουλή του NSC δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους απλούς Ισραηλινούς υπηκόους και κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook