Σε σύγκριση με τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου 2020

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει το Airports Traffic International για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, καθώς η επέλαση της πανδημίας και τα επερχόμενα μέτρα περιορισμού επέφεραν πτώση -89% στην επιβατική κίνηση (έναντι του ίδιου διαστήματος το 2020).

Η μεγαλύτερη «βουτιά» καταγράφεται στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου (-92%), καθώς και της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου (-90%).

Αντίθετα, τα αεροδρόμια στην υπόλοιπη Ευρώπη παρουσιάζουν λίγο καλύτερη εικόνα, καθώς η κυκλοφορία των επιβατών παρουσιάζει πτώση -55% στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό αυτό έφτανε το -60%.

Ο συνολικός όγκος επιβατών στο ευρύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο αεροδρομίων μειώθηκε από -70% το 2020 σε -83% στα μέσα Φεβρουαρίου.

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, τα αεροδρόμια της Ευρώπης είχαν ήδη 182 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες από την αρχή του έτους σε σύγκριση με τις αρχές του 2020.

Παράλληλα με την πτώση της κίνησης των επιβατών, καταγράφηκε και μείωση των αεροπορικών πτήσεων στην Ευρώπη. Ο αριθμός των δρομολογίων που «χάθηκαν» στην Ευρώπη αυξήθηκε περαιτέρω σε 6.914 αυτό το μήνα από 6.663 τον Ιανουάριο και 6.001 τον Νοέμβριο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται τώρα σε μια προοδευτική και συντονισμένη επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Είμαστε ανυπομονεί να δει την Ε.Ε. να ακολουθεί» ανέφερε ο επικεφαλής της ACI EUROPE, Όλιβερ Γιάνκοβετς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook