«Όλοι συμφώνησαν πως χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, τα πιστοποιητικά θα πρέπει αρχικά να δημιουργούνται σε κάθε χώρα ξεχωριστά και έπειτα η Κομισιόν να εξασφαλίζει πως θα είναι «συμβατά» και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αυτό, μαζί με επιπλέον πληροφορίες για τον εκάστοτε πολίτη, θα κάνει τα ταξίδια εντός ΕΕ πιο εφικτά και ίσως να επιτρέψει και σε πολίτες άλλων χωρών να εισέρχονται σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπλήρωσε η Μέρκελ.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα, όπως και η Ισπανία, πιέζουν ως προς την γρήγορη υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τους εμβολιασθέντες ώστε να διευκολυνθούν τα ταξίδια.

Στον αντίποδα, όμως, Γερμανία και Γαλλία εμφανίζονται πιο διστακτικές κρίνοντας πως το πιστοποιητικό μπορεί να δημιουργήσει μία υποχρέωση ως προς τον εμβολιασμό και να δημιουργήσει διακρίσεις κατά όσων δεν το έχουν κάνει.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν επίσης ως προς την παραγωγική ικανότητα των εμβολίων, σημειώνοντας πως αυτή πρέπει να αυξηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook