Ο 24χρονος δράστης ξεκίνησε το δολοφονικό κρεσέντο σκοτώνοντας πρώτα τον πατέρα του και συνέχισε ανοίγοντας πυρ στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, όπου φοιτούσε και ο ίδιος.

«Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο η αιματηρή επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στο κέντρο της Πράγας να είναι μια πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση του ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, πολύ κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως η Γέφυρα του Καρόλου, του 14ου αιώνα.

«Τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το έγκλημα συνδέεται με διεθνή τρομοκρατία», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ράκουσαν.

Η επίθεση του 24χρονου Ντέιβιντ Κόζακ, έσπειρε τον τρόμο στο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου με τους φοιτητές να βγαίνουν και να κρέμονται στα περβάζια του κτηρίου ή να κλειδαμπαρώνονται στις αίθουσες για να γλυτώσουν από τα πυρά.

Μάλιστα σύμφωνα με τις αναφορές μια φοιτήτρια έπεσε από έναν εξώστη όπου κρεμόταν για να προστατευτεί από την επίθεση αλλά έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε ακαριαία.

Ο ένοπλος ήταν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε σκοτώνοντας πρώτα τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ένα χωριό 13 μίλια από την πρωτεύουσα της Τσεχίας


Βίντεο- ντοκουμέντο από την επίθεση

Στο μεταξύ ένα νέο συνταρακτικό βίντεο-ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, από τη στιγμή που ο 24χρονος David Kozak (Ντέιβιντ Κόζακ) πυροβολούσε και «έσπερνε» τον θάνατο κατά τη διάρκεια του μακελειού στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα.

Το βίντεο ντοκουμέντο από το μακελειό της Πράγας κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει τον 24χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου του Καρόλου να βρίσκεται στην οροφή, να φωνάζει και να ανοίγει πυρ κατά των ανθρώπων που έτρεχαν πανικόβλητοι να ξεφύγουν στη γέφυρα που περνάει μπροστά από το κτήριο.

To χρονικό του τρόμου σύμφωνα με τον  διοικητή της τσέχικης αστυνομίας:
Ο διοικητής της αστυνομίας της Τσεχίας εξήγησε το χρονικό των τραγικών γεγονότων στην Πράγα, το οποίο είναι πιθανότατα το πιο αιματηρό περιστατικό στην ιστορία της πόλης:

• Στις 12:20 (ώρα Τσεχίας) οι Αρχές έλαβαν την πληροφορία ότι ένας 24χρονος είχε φύγει από το χωριό Χοστούν για την Πράγα με σκοπό να αυτοκτονήσει.

• Στις 12:45 εντοπίστηκε ένας νεκρός στο χωριό, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ο πατέρας του μακελάρη.
• Στις 14:59 έγινε η κλήση στις Αρχές για πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

• Στις 15:20 αναφέρθηκε ότι ο δράστης ήταν νεκρός.

Σημειώνεται, επίσης, πως η Ελληνική Πρεσβεία ενημέρωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων» στο μακελειό στην Πράγα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook