Νεκρά πέντε μέλη της ακτοφυλακής που επέβαιναν στο αεροσκάφος με το οποίο συγκρούσθηκε εκείνο της Japan Airlines- Η πτήση της JAL 516 είχε αναχωρήσει από αεροδρόμιο του Χοκάιντο, μεταφέροντας 367 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα. Και οι 379, επιβάτες και πλήρωμα βγήκαν ζωντανοί από τις φουσκωτές τσουλήθρες.

Ωστόσο δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερά και τα 5 από 6 άτομα του μικρού αεροσκάφους της ιαπωνικής ακτοφυλακής που συγκρούστηκε κατά το στάδιο της προσγείωσης με επιβατικό αεροσκάφος των ιαπωνικών αερογραμμών (Japan Airlines ) στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο με 367 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα.

Χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των μελών του πληρώματος και της πυροσβεστικής διασώθηκαν οι 379 επιβαίνοντες της πτήσης που εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο. Στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν συνολικά έξι άτομα.
Ο κυβερνήτης του κατάφερε να το εγκαταλείψει και είναι σώος  οι άλλοι πέντε, που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι, έχουν βρεθεί και δεν επέζησαν.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες ο συνολικός αριθμός των ταξιδιωτών και του πληρώματος του Airbus A-350 είναι 379 ενώ στο δεύτερο αεροπλάνο, ένα αεροσκάφος τύπου Bombardier Dash-8 επέβαιναν 6 εκ των οποίων έχει διασωθεί μόνο ο πιλότος.

Το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθοδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook