Επίθεση από τους αντάρτες Χούθι δέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Το ελληνόκτητο πλοίο «ZOGRAFIA» με σημαία Μάλτας χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα,και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις ναυτιλιακές εταιρείες, υπέστη υλικές ζημιές που δεν επηρεάζουν την αξιοπλοΐα. 🇾🇪 BREAKING: Dry bulk ship Zografia hit by Yemen […]

Επίθεση από τους αντάρτες Χούθι δέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το ελληνόκτητο πλοίο «ZOGRAFIA» με σημαία Μάλτας χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα,και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις ναυτιλιακές εταιρείες, υπέστη υλικές ζημιές που δεν επηρεάζουν την αξιοπλοΐα.

Η επίθεση έγινε στα 76 μίλια βόρεια και δυτικά της Υεμένης. Στο πλοίο δεν επιβαίνουν Ελληνες ναυτικοί, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες. Το «ZOGRAFIA» είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ, ενώ στο Σουέζ θα γίνει η εκτίμηση των ζημιών.

Η επίθεση στο ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο έρχεται μία μέρα μετά την πυραυλική επίθεση σε πλοίο αμερικανικών συμφερόντων στην ίδια περιοχή.

Σχετικά με το ρεσάλτο στο ελληνόκτητο πλοίο ST. NIKOLAS που παραμένει στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, ο τοπικός ανταποκριτής του ασφαλιστικού φορέα (P&I Club) της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου Empire Navigation επισκέφτηκε το 19μελές πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου, στο οποίο συγκαταλέγεται και Έλληνας δόκιμος πλοίαρχος 20 ετών. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι όλοι οι ναυτικοί είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Την ίδια ώρα οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινοβραδυνή επίθεση σε αμερικανικό εμπορικό πλοίο .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook