Το ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Μάλτας χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα,χωρίς να υπάρχουν τραυματίες από το 24μελές πλήρωμα ούτε υλικές ζημιές που να δεν επηρεάζουν την αξιοπλοΐα του.

Την ευθύνη για το πυραυλικό χτύπημα στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο“Zografia” ανέλαβαν πριν από λίγο οι Χούθι. Όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπός τους «οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης κατά του πλοίου“Zografia” που κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με πλήθος κατάλληλων ναυτικών βλημάτων και το χτύπημα έγινε απευθείας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την απόφαση για την αποτροπή της ισραηλινής ναυσιπλοΐας ή εκείνων που συνδέονται με τον ισραηλινό εχθρό στο Κόκκινο και Αραβικό Μπαχρέιν μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας».

Στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου επιβαίνουν 24 μέλη πληρώματος και δεν συγκαταλέγεται Έλληνας, ενώ οι εθνικότητες δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ. Πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλοίο κατευθύνεται στο Σουέζ για να εκτιμηθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με βρετανική ναυτιλιακή εταιρεία το πλοίο χτυπήθηκε στις 10 τοπική ώρα, ενώ βρισκόταν 100 μίλια βορειοδυτικά του Saleef της Υεμένης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook