Συρία και Ιράν κατηγορούν για την επίθεση το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Νέους φόβους για εξάπλωση του πολέμου της Γάζας με το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή προκαλεί η πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη Συρία στην οποία σκοτώθηκαν 4 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τη Δαμασκό. Καπνοί υψώνονται πάνω από συνοικία της πρωτεύουσας της Συρίας, όπου πυραυλική επίθεση ισοπέδωσε πολυώροφο κτίριο.

Από το χτύπημα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ανάμεσά τους ήταν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Ιρανικά Μέσα λένε πως οι δύο ήταν ο αρχηγός της αντικατασκοπείας του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος στη Συρία, Γιουσέφ Ομιτζαντέ, και ο αναπληρωτής του.

Συρία και Ιράν κατηγορούν για την επίθεση το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Η επίθεση έγινε στην συνοικία Μάζεχ της Δαμασκού, μια ζώνη υψίστης ασφαλείας όπου βρίσκονται τα γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ξένες πρεσβείες. Πρόκειται για μια ακόμα κλιμάκωση που συνδέεται με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, λένε αναλυτές και εκφράζουν ανησυχίες για περαιτέρω διεύρυνση της σύγκρουσης.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Εν τω μεταξύ ιρανικά μέσα μετέδωσαν εικόνες από μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση που έγινε το περασμένο διήμερο στο νότο της χώρας.

Στην άσκηση συμμετείχαν μονάδες των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων και των Φρουρών της Επανάστασης.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στο Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας. Σύμφωνα με τη Χαμάς, οι χθεσινοβραδινοί βομβαρδισμοί γύρω από το νοσοκομείο Νάσερ και σε άλλες περιοχές ήταν οι πιο έντονοι των τελευταίων ημερών με αποτέλεσμα το θάνατο 165 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 280 ανθρώπων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook