Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέϊτ Μίντλετον προειδοποιούν ενάντια στις φήμες και την παραπληροφόρηση για τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι «υποστηρίζουν ολόψυχα τον εμβολιασμό».

Ο Δούκας  και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, όπως γράφει η dailymail, , μίλησαν με βιντεοκλήση με δύο κλινικά ευάλωτες γυναίκες που προστατεύονται, αυτοπεριοριζόμενες στο σπίτι τους  από τον περασμένο Μάρτιο.

Η Shivali Modha, η οποία έχει διαβήτη τύπου 2, και η πάσχουσα από άσθμα Fiona Doyle, είναι και οι δύο πλέον επιλέξιμες για το εμβόλιο ως μέρος της ομάδας προτεραιότητας 6, και ετοιμάζονταν να  το κάνουν,  όταν μίλησαν με τους βασιλείς την Τρίτη.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της είπε: «Η Κάθριν και εγώ δεν είμαστε ιατροί ειδικοί, αλλά αν είναι παρηγοριά, μπορούμε να υποστηρίξουμε ολόψυχα τη διεξαγωγή εμβολιασμών. Είναι πραγματικά, πολύ σημαντικό. «Έχουμε μιλήσει σε πολλούς για αυτό και η πρόσληψη ήταν καταπληκτική μέχρι στιγμής. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι οι νεότερες γενιές να νιώθουν επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να το έχουν.  Γι ‘αυτό είναι υπέροχο που αφιερώνετε χρόνο για να το επεξεργαστείτε και καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι “πρέπει να το κάνω αυτό” επειδή τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μερικές φορές πλημμυρίζουν με πολλές φήμες και παραπληροφόρηση, οπότε πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί πιστεύουμε και από πού παίρνουμε τις πληροφορίες μας. «Ειδικά για εκείνους που είναι κλινικά ευάλωτοι, είναι τόσο σημαντικό να γίνουν αυτοί οι εμβολιασμοί, τόσο καλή τύχη».

Η κ. Modha, 39 ετών, από το Barnet στο βορειοδυτικό Λονδίνο, συμμετείχε μετά από κλήση του συζύγου της,  Hiren και των θυγατέρων τους Shyaama, 11 ετών, και Jyoti, εννέα ετών. Απάντησε: «Υποθέτω ότι είναι απλώς το άγνωστο και νομίζω ότι ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι κάτι που είναι άγνωστο αυτήν τη στιγμή. Και από τη στιγμή που θα το έχετε, θα είναι εντάξει.

” Η Κέιτ της είπε: «Ελπίζω να έρχεται ως μια τεράστια ανακούφιση στο τέλος. Ξέρω ότι ίσως υπάρχει το άγχος και η ανησυχία που οδηγεί σε αυτό, αλλά ελπίζω για όλους εσάς να προσθέσετε λίγο ομαλότητα στη ζωή και την αυτοπεποίθησή σας, καθώς προχωράμε προς την άνοιξη, αυτό θα ήταν υπέροχο.

” Ευχαριστώντας τον δούκα και τη δούκισσα για την κλήση, η κ. Modha τους είπε: «Είναι πολύ ωραίο να σας έχουμε στο σπίτι μας, εύχομαι να μπορούσα να σου προσφέρω ένα φλιτζάνι τσάι!»

Ο δούκας και η δούκισσα μίλησαν επίσης με την Fiona Doyle, 37 ετών, και την επτάχρονη κόρη της, Ciara, η οποία προστατεύεται  στο σπίτι της στο East Finchley, στο βόρειο Λονδίνο, από την έναρξη της κρίσης Covid-19.

Είπε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση Asthma UK υπήρξε «πραγματική πηγή υποστήριξης» στην αντιμετώπιση της κατάστασής της.

Ερωτηθείσα  από τον δούκα πώς ένιωσε για τον εμβολιασμό, απάντησε: «Δεν μπορώ να περιμένω!

Είμαι ομάδα προτεραιότητας έξι, οπότε κάθε μέρα τώρα ελπίζω πραγματικά να με καλέσουν. ” Η κ. Doyle πρόσθεσε: «Νομίζω ότι προσπαθώ να μην το δω ως μαγική θεραπεία. Δεν πρόκειται να βγάλω λαμπτήρες ή τίποτα αμέσως! »

«Το έκανες πριν;» τη ρώτησε γελώντας ο Ουίλιαμ. «Πιθανότατα να κάνω αυτό που κάνω κανονικά», είπε η κ. Doyle. «Θα φοράω  ακόμα τη μάσκα μου, θα κρατήσω ακόμα το τζελ του χεριού μου, ακόμα κοινωνική απόσταση».

Η βασιλική οικογένεια υποστηρίζει το NHS στην εφαρμογή του εμβολίου κορωνοϊού, επισκέπτεται κέντρα εμβολιασμού και ευχαριστεί το προσωπικό και τους εθελοντές για τις προσπάθειές τους.

Μερικά από τα κορυφαία φιλανθρωπικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Diabetes UK και το Asthma UK, έχουν δημιουργήσει έναν συνασπισμό για την προώθηση της πρόσληψης εμβολίων μεταξύ ατόμων με μακροχρόνιες παθήσεις υγείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook