Συμβόλαιο για τη μαζική παραγωγή των πυραύλων Tayfun υπέγραψε η τουρκική κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας Γιασάρ Γκιουρέλ.

Τη μαζική παραγωγή μιας σειράς πυραύλων υπέγραψε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ. Στην κορυφή όλων ο βαλλιστικός πύραυλος Ταϊφούν, με τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας απειλούσε την ίδια την Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός μίλησε για συγκρούσεις που μετατρέπονται σε πολέμους κοντά στην Τουρκία αλλά και εμπάργκο σε βάρος της Άγκυρας.

«Ως αντανάκλαση αυτών των προσπαθειών, σήμερα υπογράφουμε τις συμβάσεις προμήθειας για τα τέσσερα σημαντικά πυραυλικά μας συστήματα».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρθηκε και πάλι σε τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

«Και πάλι, με αφορμή την «29η Ιανουαρίου Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα δίπλα στους Τούρκους συμπατριώτες μας της Δυτικής Θράκης στον δίκαιο αγώνα τους και το κορυφαίο όνομα του αγώνα είναι ο Δρ. Σαντίκ Αχμέντ τον οποίο θυμόμαστε για άλλη μια φορά με έλεος και σεβασμό».

«Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία τις βασικές της θέσεις. Ούτε κεραία. Συνεχίζει να πρεσβεύει τα ίδια πράγματα για τη “γαλάζια πατρίδα”, τα ίδια πράγματα για το casus belli. Τα ίδια πράγματα για το ανύπαρκτο τουρκολυβικό μνημόνιο. Τα ίδια πράγματα για τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, την οποία ονομάζει εναντίον των συνθηκών ‘’εθνική’’ μειονότητα. Όλα αυτά τα πράγματα που συνιστούν απειλή για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι ακόμα πάνω στο τραπέζι, δεν έχουν φύγει», είπε ο Νίκος Δένδιας.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έχουν το τελευταίο διάστημα βελτιωθεί. Είναι ένας αναγκαίος όρος για να μπορέσει να προχωρήσει η ευρωτουρκική σχέση. Από την άλλη, θα πρέπει διαρκώς να αποδεικνύεται ότι υπάρχει διάθεση και από την πλευρά της Τουρκίας για τη βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων, πάντοτε τηρώντας τα ορόσημα του ευρωπαϊκού κεκτημένου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε στρατιωτικό επίπεδο ο στόλος πραγματοποίησε την άσκηση Ορμή στο Μυρτώο με πυραυλακάτους.

Το ρεπορτάζ του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook