Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι προέτρεψε τους Αμερικανούς να πάρουν οποιοδήποτε από τα τρία «εξαιρετικά αποτελεσματικά» εμβόλια κορωνοϊού που έχουν τώρα στη διάθεσή τους και να μην καθυστερήσουν τη λήψη ενός εμβολίου έναντι ενός άλλου.

Η δήλωση του στο CNN  σήμερα, γίνεται μία μέρα μετά την έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων του εμβολίου Johnson & Johnson Covid-19 , προσθέτοντας μία ακόμη επιλογή εμβολίου για τους Αμερικανούς.

“Αυτά είναι τρία εξαιρετικά αποτελεσματικά εμβόλια. Μπορώ να σας πω ότι έχω εμβολιαστεί πλήρως με ένα που ήταν διαθέσιμο. Ήταν το Moderna “, είπε.

“Εάν δεν είχα εμβολιαστεί τώρα και είχα την επιλογή να πάρω ένα εμβόλιο J&J τώρα ή να περιμένω άλλο εμβόλιο, θα έπαιρνα ό, τι εμβόλιο θα είχα στη διάθεσή μου το συντομότερο δυνατό για τον απλό λόγο αυτού που είπα πριν από λίγο,” θέλουμε να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ταχύτερα. ”

Το εμβόλιο Johnson & Johnson είναι το πρώτο εμβόλιο Covid-19 μιας δόσης που διατίθεται στις ΗΠΑ και θεωρείται 72% αποτελεσματικό ειδικά για τις ΗΠΑ και προσφέρει  86% προστασία έναντι σοβαρών μορφών της νόσου στη χώρα.

Το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε περισσότερα από 44.000 άτομα στις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν αποτελεσματικό κατά 66,1% έναντι μέτριας έως σοβαρής / κρίσιμης Covid-19 τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μια ανάλυση της FDA.

Όμως, ενώ οι ειδικοί  της υγείας  και ο Φάουτσι  έχουν επισημάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι του ιού, υπάρχει κάποια ανησυχία στους Αμερικανούς για την αποτελεσματικότητά του σε σύγκριση με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που είναι περίπου 95% προστατευτικά.

“Μπορούμε  να καταλάβουμε  αυτό το είδος ανησυχίας, αλλά για να συγκρίνετε πραγματικά τα εμβόλια, πρέπει να τα συγκρίνετε από κοινού σε πρόσωπο και αυτά δεν συγκρίθηκαν μεταξύ τους”, δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN.

Και ενώ η αρχική προμήθεια του εμβολίου Johnson & Johnson είναι περιορισμένη – η εταιρεία λέει ότι έχει μόνο περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της έτοιμο να αποσταλεί “αμέσως” – θα πρέπει να έχει έτοιμα 20 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook