Το εμβόλιο του κορωνοϊού είναι λιγότερο αποτελεσματικό στους παχύσαρκους – Η λύση που προτείνεται
Επιστήμονες στην Ιταλία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech παράγει πιθανόν να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στους παχύσαρκους.
Διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι παρήγαγαν στον οργανισμό τους μόνο τα μισά αντισώματα μετά τη δεύτερη δόση, σε σχέση με όσους είχαν κανονικό βάρος.
Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι με παχυσαρκία ίσως χρειαστούν και μια τρίτη δόση.
Αυτό το εύρημα δεν είναι κάτι εντελώς καινούριο. Έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο έχει περίπου τη μισή αποτελεσματικότητα στους παχύσαρκους σε σχέση με τους εμβολιαζόμενους με κανονικό βάρος.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19 κατά σχεδόν 50%, καθώς και τον κίνδυνο για εισαγωγή στο νοσοκομείο κατά 113%.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πύρινη κόλαση στη Δυτική Αττική: «112» για εκκένωση προς Μέγαρα – Ανεξέλεγκτες οι φλόγες σε πολλαπλά μέτωπα(βίντεο)
- «Μωραίνει Κύριος»: Αιχμηρή απάντηση Αυγερινού για την διαγραφή του από την Καρυστιανού, την κατηγορεί για εγωμανία
- Μητσοτάκης: Η απώλεια του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή μας γεμίζει όλους με οδύνη
- Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης σε ηλικία 93 ετών
- Βίκυ Καγιά: Οι πόζες με μπικίνι πάνω σε σκάφος και οι βουτιές στη θάλασσα
- Κυψέλη: Συνελήφθη 26χρονος Αφγανός για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας που βρέθηκε σε βαλίτσα
- Σύγκρουση ελικοπτέρων στη φωτιά στη Ψάθα: Δύο νεκροί, ένας Έλληνας και ένας Δανός – Σώοι οι χειριστές του δεύτερου ελικοπτέρου – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής (βίντεο)
- Σύγκρουση ελικοπτέρων που επιχειρούσαν στη φωτιά της Ψάθας: Στο 251 μεταφέρονται οι δύο διασωθέντες από το ένα πλήρωμα, χωρίς τις αισθήσεις τους οι χειριστές από το δεύτερο – Βίντεο – ντοκουμέντο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook