Στο Κάστρο του Ουίνδσορ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (27/2) το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Απόντες ο βασιλιάς Κάρολος αλλά και πρίγκιπας Ουίλιαμ που ενημέρωσε την τελευταία στιγμή ότι δεν θα παραστεί για προσωπικούς λόγους.

Η θλίψη και η συγκίνηση ήταν αποτυπωμένη στο βλέμμα και στην κάθε κίνηση της Άννας Μαρίας.
Τα παιδιά, τα εγγόνια και οι δύο αδερφές του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου, δίνουν το παρών στο κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με πλήθος γαλαζοαίματων.

Στη λίστα των απόντων πέραν του βασιλιά Καρόλου και ο γιος του Ουίλιαμ που -όπως γράφουν βρετανικά ΜΜΕ- πήρε την απόφαση την τελευταία στιγμή…

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κάλεσε τα μέλη της ελληνικής τέως βασιλικής οικογένειας, τα ενημέρωσε και έδωσε εξηγήσεις για την απουσία του.

Επικεφαλής στην τελετή ήταν η βασίλισσα Καμίλα, που έφτασε μαζί με την Άννα Μαρία…
Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, η Άννα Μαρία, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ στην πρώτη σειρά, τα εγγόνια του εκλιπόντος βασιλιά στη δεύτερη και πίσω τους, ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, και η σύζυγός του, Λέτιθια.

Η βασίλισσα Καμίλα δίπλα στην αδερφή του Καρόλου, Άννα, πολύ κοντά στον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ και μέλη βασιλικών οικογενειών από ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ο Oυίλιαμ αποσύρεται από την βασιλική δέσμευση για προσωπικούς λόγους. Ο Πρίγκιπας παίρνει την τελευταία στιγμή απόφαση να μην παραστεί στο μνημόσυνο του νονού του με τον καρκινοπαθή βασιλιά να απουσιάζει επίσης, καθώς το Παλάτι δίνει ενημέρωση για την Kate και επιμένει ότι είναι καλά», αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Tα βρετανικά ΜΜΕ εστιάζουν από το μεσημέρι στην απουσία του Ουίλιαμ, που όπως γράφουν ήθελε πολύ να δώσει το «παρών» στο μνημόσυνο του νονού του…

«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποσύρθηκε από την εκκλησιαστική λειτουργία την τελευταία στιγμή σήμερα λόγω ενός προσωπικού θέματος, με το Παλάτι να επιβεβαιώνει ότι η πριγκίπισσα Κέιτ είναι καλά. Η βασίλισσα Καμίλα ηγήθηκε μιας βασιλικής συγκέντρωσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ για τη λειτουργία των ευχαριστιών που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του εκλιπόντος βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου», αναφέρει η Sun.

Στο μνημόσυνο του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον, και τις κόρες τους, οι κόρες της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, καθώς και ο πατέρας τους, Χουάν Κάρλος, που είχε το παρών και στην κηδεία του τελευταίου βασιλιά στην Ελλάδα πριν από 13 μήνες…

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στην ελληνική βασιλική οικογένεια για να πει ότι δεν θα μπορέσει να τους συνοδεύσει», μεταδίδει το BBC.

Στην τελετή, για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά συνολικά παρέστησαν
330 προσκεκλημένοι, γαλαζοαίματοι από διάφορες χώρες και φίλοι της τέως βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA.

Το «παρών» έδωσαν μέλη των νυν και πρώην βασιλικών οικογενειών Δανίας, Ολλανδίας, Ιορδανίας, Σερβίας, αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία μέλη της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας διάβασαν στα αγγλικά την Ιθάκη του Καβάφη, ακολουθεί δεξίωση στο κάστρο του Ουίνδσορ, στην οποία θα παραστεί για 15 λεπτά η βασίλισσα Καμίλα.

«Ανησύχησε η απουσία του Ουίλιαμ»
Ο Χρήστος Ζαμπούνης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης, σχολίασε μιλώντας στο Live News ότι η αγγλική βασιλική οικογένεια είναι αυτή τη στιγμή λαβωμένη. «Η ξαφνική απουσία του Ουίλιαμ έχει ανησυχήσει αρκετά», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι το μνημόσυνο «ήταν μια οικογενειακή τελετή και με αυτόν τον τρόπο εκδηλώνεται μία μακρά σχέση των δύο οικογενειών».

Τέλος, μεγάλη αίσθηση στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε, σύμφωνα με τον ίδιο, η σπάνια εμφάνιση του πρίγκιπα Άντριου, που είχε εξαφανιστεί μετά το σκάνδαλο Επστάιν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook