Επιχείρηση «Ασπίδες»: H φρεγάτα «Ύδρα» σε δράση – Προστατεύει εμπορικό πλοίο – Βίντεο

Βίντεο από τη φρεγάτα «Ύδρα» κατά τη διάρκεια αποστολής καθώς συνοδεύει εμπορικό πλοίο στο στενό Μπαμπ Ελ Μαντέμπ.
Η Φρεγάτα Ύδρα, μετά τον ανεφοδιασμό της στο λιμάνι του Τζιμπουτί, πλέει ξανά στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας εμπορικά πλοία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες».
Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον λογαριασμό της επιχείρησης «Ασπίδες» στο X (πρώην Twitter) δείχνει πώς το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρακολουθεί από κοντά ένα εμπορικό πλοίο στο στενό του Μπαμπ Ελ Μαντέμπ.
Δείτε το βίντεο
🇬🇷HS HYDRA is providing close protection to merchant vessels in transit in Bab Al Mandeb strait. @EUNAVFORASPIDES contributes to increase maritime situational awareness and safeguard freedom of navigation along sea lines of communication in the region.@eu_eeas @NavyGr pic.twitter.com/WoZwkGUmsT
— EUNAVFOR ASPIDES (@EUNAVFORASPIDES) March 18, 2024
«Η φρεγάτα ΥΔΡΑ παρέχει στενή προστασία σε εμπορικά πλοία που περνούν το στενό του Μπαμπ Αλ Μαντέμπ. Η επιχείρηση Ασπίδες συμβάλλει στην επίγνωση της κατάστασης στη θαλάσσια περιοχή και στη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας κατά μήκος των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας» αναφέρεται σχετικά.
Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα
Η φρεγάτα «Ύδρα», τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, στον Κόλπο του Άντεν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δήμητρα Βαμβακούση για την κόρη της: Πιο πολύ απ’ όλα με συγκινεί ότι έμαθε να κάνει τον σταυρό της (βίντεο)
- Φωτιά στην Ιεράπετρα: Μάχη με τις φλόγες – Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί και ξενοδοχεία (βίντεο)
- «Ζώα και συναισθήματα»: Το νέο αφιέρωμα του ERTFLIX – Από το Σάββατο 5 έως και Πέμπτη 17.07.2025
- Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μέρκελ: «Ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ, του τηλεφωνούσα ανά μία ώρα» – «Έβλεπα τον Τσίπρα και έλεγα «ο Θεός να φυλάει»
- Κλέλια Ανδριολάτου: Σε καλοκαιρινό mood ποζάρει κάπου εξωτικά με το μαγιό της
- Λαύριο: Είχε αποπειραθεί να βιάσει και μια άλλη γυναίκα ο Τούρκος που κακοποίησε σεξουαλικά 50χρονη σε παραλία (βίντεο)
- Big Brother: Οι νεροκουβαλητές και η κόντρα για το διπλό κρεβάτι απόψε – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook