Είναι η δεύτερη εμπλοκή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της αποστολής Aspides για την προστασία πλοίων ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Με πυροβόλο όπλο έβαλε εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων η φρεγάτα Ύδρα στον Κόλπο του Άντεν τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής. Αυτή είναι η δεύτερη εμπλοκή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης “Aspides”.

Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης (25.04.2024) η φρεγάτα Ύδρα έβαλε με πυροβόλο κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων η φρεγάτα ((UAVs) στον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εκδόθηκε και από την «Επιχείρηση Ασπίδες» με ανάρτηση στα social media.
«Η φρεγάτα “Υδρα”, η οποία παρείχε προστασία σε ένα εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν, αντιμετώπισε 2 UAV που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Το 1ο UAV καταρρίφθηκε, ενώ το 2ο άλλαξε πορεία. Η ενέργεια ήταν αποτελεσματική και απέτρεψε τυχόν ζημιές σε ναυτικούς & εμπορική ναυτιλία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Yεμένη: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι – Πιθανός στόχος εμπορικό πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι χθες Τετάρτη κατέστρεψαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) που εκτοξεύθηκε «από περιοχή ελεγχόμενη από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι» στην Υεμένη προς τον Κόλπο του Άντεν.

«Πιθανόν» ο στόχος του πυραύλου ήταν το MV Yorktown, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό αμερικανική σημαία, αμερικανικής ιδιοκτησίας και διαχειριζόμενο από αμερικανική ναυτιλιακή εταιρεία, με πλήρωμα «18 πολίτες των ΗΠΑ και 4 Έλληνες», ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X.

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία (του Πολεμικού Ναυτικού) των ΗΠΑ, του συνασπισμού, ή εμπορικά σκάφη», πρόσθεσε η CENTCOM.

Παράλληλα, καταστράφηκαν τέσσερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) των Χούθι εν πτήσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook