Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι έχει τον έλεγχο της παλαιστινιακής πλευράς της διάβασης της Ράφα, περίπου 2 μίλια από τα αιγυπτιακά σύνορα

Ο Ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 20 ένοπλοι, βρέθηκαν 3 τούνελ και χτυπήθηκε αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά σε μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Παλαιστιανική πλευρά της Ράφα.

Έντονη ανησυχία επικρατεί για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της επιχείρησης στη Ράφα. Παρά το «ναι» της Χαμάς, στην πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για, κατάπαυση του πυρός, ανοικοδόμηση της Γάζας, επιστροφή των εκτοπισμένων στον βορρά και ανταλλαγή ομήρων, η κυβέρνηση Νετανιάχου τηρεί σκληρή στάση.

Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα, συνεχίζει να χτυπά τη Χαμάς στην ανατολική Ράφα, την ώρα που το Τελ Αβίβ στέλνει αντιπροσωπεία στο Κάιρο για να συζητήσει την πρόταση εκεχειρίας.

Η συνεχιζόμενη επιχείρηση των IDF στη Ράφα είναι μια «περιορισμένη επιχείρηση», λέει ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel. «Εφαρμόζεται για να πιέσει τη Χαμάς» να αποδεχθεί μια συμφωνία. Αυτή δεν είναι η ευρεία επιχείρηση στη Ράφα που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε επανειλημμένα ότι θα πραγματοποιούσε το Ισραήλ, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το σχέδιο του Ισραήλ.

Κλειστά τα σημεία διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ράφα και Κερέμ Σαλόμ

«Έχουμε επιχειρησιακό έλεγχο στη ζώνη», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως αναφέρεται «αποκλειστικά στην πλευρά της διέλευσης στη Λωρίδα της Γάζας». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από το πέρασμα στη Ράφα, έχει κλείσει το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, για λόγους ασφαλείας, το οποίο θα ανοίξει ξανά όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Πάντα κατά τον ισραηλινό στρατό, μονάδες του επιχειρούν από χθες το βράδυ στην ανατολική Ράφα.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της εφόδου των ισραηλινών αρμάτων μάχης

Η τοπική αρχή που διαχειρίζεται τη διέλευση έκανε γνωστό πως το σημείο έχει κλείσει, εξαιτίας της παρουσίας ισραηλινών αρμάτων μάχης και αυτοκινούμενων πυροβόλων έχουν αναπτυχθεί εκεί. Πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς επιβεβαίωσαν ότι η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ανασταλεί.

Η στιγμή που οι στρατιώτες του IDF υψώνουν την ισραηλινή σημαία

Χαμάς: Στους 34.789 οι νελροί

Η Χαμάς λέει ότι ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι 34.789
Τουλάχιστον 34.789 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γαζας.

Οι αριθμοί δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα και περιλαμβάνουν τουλάχιστον 13.000 ένοπλους της Χαμάς που το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε στη μάχη. Το Ισραήλ λέει επίσης ότι σκότωσε περίπου 1.000 τρομοκράτες μέσα στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook