«Δεν υπάρχει ισοδυναμία —καμία— μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε ότι «Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στις απειλές για την ασφάλειά του».

Εξοργιστικές χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τις αποφάσεις του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά ισραηλινών ηγετών και συγκεκριμένα για τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε έντονα την απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα σύλληψης εναντίον Ισραηλινών ηγετών, χαρακτηρίζοντάς την «εξωφρενική».
«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ό,τι κι αν υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει ισοδυναμία —καμία— μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», έγραψε ο πρόεδρος, για να καταλήξει: «Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στις απειλές για την ασφάλειά του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται εδώ και καιρό στην έρευνα του ΔΠΔ για τον πόλεμο στη Γάζα επειδή πιστεύουν ότι το δικαστήριο «δεν έχει δικαιοδοσία για αυτό το θέμα».

Ο Άντονι Μπλίνκεν, επέκρινε το αίτημα του εισαγγελέα, προειδοποιώντας ότι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγούσε σε κατάπαυση πυρός, απελευθέρωση ομήρων και αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

«Απορρίπτουμε, είπε , την ισοδυναμία του Ισραήλ από τον εισαγγελέα του Διεθμούς Ποινικού Δικαστηρίου, με τη Χαμάς. Είναι ντροπή. Η Χαμάς είναι μια βάναυση τρομοκρατική οργάνωση που διέπραξε τη χειρότερη σφαγή Εβραίων από το Ολοκαύτωμα και εξακολουθεί να κρατά ομήρους δεκάδες αθώους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών», ανέφερε ο Μπλίνκεν στην δήλωση του σύμφωνα με το CNN.

Για αντισημιτισμό κατηγόρησε το Δικαστήριο ο Νετανιάχου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου απέρριψε κατηγορηματικά την κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου τη Δευτέρα να ζητήσει ένταλμα σύλληψής του για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Απορρίπτω με αποστροφή τη σύγκριση του εισαγγελέα στη Χάγη μεταξύ του δημοκρατικού Ισραήλ και των μαζικών δολοφόνων της Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση.

Χαρακτηρίζοντας την κλιμάκωση της δικαστικής διαδικασίας «πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας», ο Νετανιάχου είπε ότι τα «παράλογα και ψευδή εντάλματα» του εισαγγελέα του ΔΠΔ, που ζητούσε επίσης τη σύλληψη του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, όχι μόνο τους στόχευαν, αλλά « στρέφεται εναντίον ολόκληρου του κράτους του Ισραήλ». «Ακριβώς έτσι μοιάζει ο νέος αντισημιτισμός, έχει μεταφερθεί από τις πανεπιστημιουπόλεις στη Δύση στο δικαστήριο της Χάγης», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook