Συλλήψεις και κατασχέσεις εμβολίων «μαϊμού» ανακοίνωσε η Ιντερπόλ προειδοποιώντας ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Δίκτυο εμβολίων «μαϊμού» εξαρθρώθηκε στην Κίνα, ενώ περίπου 2.400 δόσεις κατασχέθηκαν στη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσε η Ιντερπόλ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι πρόκειται απλά για «την κορυφή του παγόβουνου».

«Οι αρχές της Νοτίου Αφρικής κατάσχεσαν εκατοντάδες ψεύτικα εμβόλια κατά της COVID-19, έπειτα από ενημέρωση της Ιντερπόλ, που προειδοποίησε για το γεγονός ότι τα εμβόλια θα αποτελέσουν πρωταρχικό στόχο των εγκληματικών δικτύων», διευκρίνισε ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας, με έδρα τη Λυών.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης στην επαρχία Γκαουτένγκ και συγκεκριμένα στο Γκέρμιστον, συνελήφθησαν τρεις Κινέζοι και ένας υπήκοος Ζάμπιας. Κατά τη διάρκειά της ανακαλύφθηκε και «μεγάλη ποσότητα παραποιημένων μασκών».

Επιπλέον, η Ιντερπόλ συνέδραμε την Κίνα, όπου η αστυνομία «ταυτοποίησε ένα δίκτυο πώλησης ψεύτικων εμβολίων κατά της COVID-19 και έκανε έφοδο στις κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής, με αποτέλεσμα να συλλάβει 80 υπόπτους και να κατασχέσει περισσότερα από 3.000 ψεύτικα εμβόλια από το σημείο».
Ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ παρότι χαιρέτισε τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρόκειται μονάχα για την κορυφή του παγόβουνου.

Η Ιντερπόλ προειδοποιεί εκ νέου έναντι των μη πιστοποιημένων εμβολίων που προτείνονται προς πώληση στο διαδίκτυο.

«Κάθε εμβόλιο που προωθείται σε ιστότοπους ή στο darknet δεν είναι νόμιμο, δεν έχει δοκιμαστεί και ενδέχεται να είναι επικίνδυνο», τονίζει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook