Για ακόμη μια φορά παρατείνει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, αναφορικά με την Ουκρανία, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκτεινε για ένα ακόμη έτος τις, σε σχέση με την Ουκρανία, κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στις 6 Μαρτίου 2014 και τα μέτρα που ελήφθησαν εκείνη την ημερομηνία, στις 16 Μαρτίου 2014, στις 20 Μαρτίου 2014, στις 19 Δεκεμβρίου 2014 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης, πρέπει να συνεχιστεί σε ισχύ μετά τις 6 Μαρτίου 2021. Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 202 (δ) του Εθνικού Νόμου περί Έκτακτης Ανάγκης (50 USC 1622 (d)), συνεχίζω για 1 έτος την εθνική έκτακτη ανάγκη που δηλώθηκε στην Εκτελεστική Εντολή 13660» ανακοίνωσε.

Το εκτελεστικό διάταγμα 13660 τιμωρεί κάθε πρόσωπο για ενέργειες που φέρεται να απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Τρίτη κυρώσεις σε τρία ρωσικά επιστημονικά ιδρύματα και επέβαλαν πρόσθετες κυρώσεις στις δύο υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας για τη φερόμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Επίσης, θα προσθέσουν τη Ρωσία σε μια λίστα κρατών που υπόκεινται σε βέτο εξαγωγής υλικού και υπηρεσιών στον τομέα της άμυνας, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε ακόμη μία εχθρική κίνηση σταματώντας κάθε βοήθεια προς τη Ρωσία βάσει του νόμου περί εξωτερικής βοήθειας, εξαιρουμένης της επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας και στερεί από τη Ρωσία οποιαδήποτε πίστωση ή άλλη οικονομική βοήθεια από οποιοδήποτε υπουργείο ή οργανισμό των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, κυρώσεις επιβάλλονται σε επτά φυσικά και σε επτά νομικά πρόσωπα για την υπόθεση Ναβάλνι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook