Ανοίγει ο δρόμος για τη διοχέτευση του Sputnik V στην Ευρώπη.

«Η απόφαση της CHMP (η αρμόδια επιτροπή του EMA) να ξεκινήσει την αξιολόγηση βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών και κλινικών μελετών σε ενήλικες. Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι το Sputnik V ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν τον SARS-CoV-2 κορωνοϊό και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το COVID-19», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Ήδη η Ουγγαρία το έχει παραλάβει, ενώ στο παρελθόν και άλλες χώρες όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Σλοβακία και η Τσεχία ενδιαφέρθηκαν να το εισάγουν αυτόνομα.

Σε παλιότερη ανακοίνωσή της, η Ρωσία κάλεσε την Ευρώπη να αξιολογήσει το Sputnik V «με επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικά..»

σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), η Ρωσία είναι σε θέση να προμηθεύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V, ποσότητα αρκετή για να εμβολιασθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι το δεύτερο τρίμηνο του 2021!

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «The Lancet» ανέφερε ότι το Sputnik V έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.

Ρώσοι επιστήμονες: Το Sputnik V αντιμετωπίζει τις μεταλλάξεις!

«Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Gamaleya στη Ρωσία έδειξε ότι ο επανεμβολιασμός με το Sputnik V έχει θετικά αποτελέσματα απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, περιλαμβανομένων των στελεχών που ταυτοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Ντένις Λογκούνοφ, υποδιευθυντής του κέντρου που παρασκεύασε το εμβόλιο Sputnik V.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, έχει συμπεριλάβει το ρωσικό εμβόλιο στα έξι εμβόλια που προστατεύουν 100% από νοσηλεία ή θάνατο…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook