Η Ιταλία μπλόκαρε την εξαγωγή ενός φορτίου εμβολίων της AstraZeneca στην Αυστραλία!

Λόγω της απόφασης του Μηχανισμού Ελέγχου των Εξαγωγών, που έλαβε η Κομισιόν στις 30 Ιανουαρίου του 2021 οι ιταλικές Αρχές μπλόκαραν την εξαγωγή στην Αυστραλία 250.000 φιαλιδίων του εμβολίου της AstraZeneca.

Η ΕΕ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κρατά αυστηρότερη στάση έναντι εταιρειών που δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους για τις παραδόσεις των εμβολίων στην Ευρώπη.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω της έλλειψης εμβολίων σε Ευρώπη και Ιταλία και λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις από την AstraZeneca. Μάλιστα υποστήριξε πως η Αυστραλία δεν θεωρείται ευάλωτη χώρα.

Οι δόσεις του εμβολίου που κατασχέθηκαν θα μοιραστούν σε κράτη μέλη της ΕΕ. Παρότι ο αριθμός των δόσεων του εμβολίου που μπλόκαρε η Ιταλία είναι σχετικά μικρός, είναι ένα δείγμα για το πως θα αντιμετωπίζουν από εδώ και πέρα οι ευρωπαϊκές χώρες τις φαρμακοβιομηχανίες που καθυστερούν τα χρονοδιαγράμματα.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να πάρει την απόφαση να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 65 ετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook