Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην πόλη Γουχάν της Κίνας, η οποία αναζήτησε την προέλευση του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής της αποστολής, Πέτερ Μπεν Εμπάρεκ, εμπειρογνώμονας του Οργανισμού δήλωσε ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος προβλέπει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης «την εβδομάδα της 14ης-15ης Μαρτίου».

Σύμφωνα με τον ειδικό του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, που σχολίασε δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, τόνισε οτι ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο από τον ΠΟΥ για δημοσιοποίηση προσωρινού πορίσματος. «Ελπίζαμε ότι θα βγάλουμε στη δημοσιότητα μια περίληψη… Ο γενικός διευθυντής (του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς) θα λάβει την έκθεση από την ομάδα στο εγγύς μέλλον και θα συζητήσουμε τις προτάσεις της», πρόσθεσε.

Στα μέσα Φεβρουαρίου ο Μπεν Εμπάρεκ είχε βάλει τέλος στα σενάρια ότι ο κορωνοϊός υπήρχε σε ζώα στην Κίνα στα τέλη του 2019. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει επίσης, πως είναι εξαιρετικά απίθανο ο ιός να «ξέφυγε» από κάποιο εργαστήριο, όπως θέλουν πολλές ανεπιβεβαίωτες θεωρίες, που έχουν αποτελέσει τη βάση θεωριών συνωμοσίας.

«Είχαμε τέσσερις βασικές υποθέσεις για το πώς μπορεί να μεταδόθηκε ο ιός στους ανθρώπους» είπε και εξήγησε πως οι υποθέσεις αυτές είχαν να κάνουν με μετάδοση από ζώα, τροφή ή συμβάν σε κάποιο εργαστήριο.
Ωστόσο, έγινε σαφές πως «τα συμπεράσματα η υπόθεση για συμβάν σε κάποιο εργαστήριο είναι απίθανο να εξηγήσει το πώς μεταδόθηκε ο ιός στον άνθρωπο».

Το ίδιο διάστημα ο επικεφαλής του Οργανισμού είχε αναφέρει ότι «όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και μελέτη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook