Αλβανία – Ράμα: Κλείνει το TikTok για ένα χρόνο μετά τη δολοφονία ενός εφήβου
Συνολική απαγόρευση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης επέβαλε ο Εντι Ράμα, ο οποίος έχει κατηγορήσει τα social media, και ειδικά το TikTok, ότι πυροδοτεί τη βία ανάμεσα στους νέους εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.
Η Αλβανία ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση ενός χρόνου του TikTok, της δημοφιλούς εφαρμογής με σύντομα βίντεο, έπειτα από τη δολοφονία ενός εφήβου τον περασμένο μήνα που ήγειρε φόβους για την επιρροή που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά.
Η απαγόρευση, που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο να γίνουν ασφαλέστερα τα σχολεία, θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου χρόνου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έπειτα από συνάντηση που είχε με ομάδες γονέων και με εκπαιδευτικούς από ολόκληρη τη χώρα.
“Για ένα χρόνο θα το κλείσουμε εντελώς για όλους τους χρήστες. Δεν θα υπάρχει TikTok στην Αλβανία”, είπε ο Ράμα.
Το TikTok δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα σχολιασμού πέραν του τυπικού ωραρίου εργασίας.
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους οι Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο, έχουν επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά.
Ένας από τους αυστηρότερους περιορισμούς με στόχο τους τεχνολογικούς γίγαντες θα επιβληθεί από την Αυστραλία όπου τον Νοέμβριο εγκρίθηκε η πλήρης απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 16 ετών.
Ο Ράμα έχει κατηγορήσει τα social media, και ειδικά το TikTok, ότι πυροδοτεί τη βία ανάμεσα στους νέους εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.
Η απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνησή του έρχεται έπειτα από τη δολοφονία με μαχαίρι ενός 14χρονου τον Νοέμβριο από έναν συμμαθητή του. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα αππό αντιδικία που είχαν τα δύο αγόρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο TikTok μάλιστα αναρτήθηκαν βίντεο με ανήλικους που υποστήριζαν την δολοφονία.
“Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι τα παιδιά μας, το πρόβλημα σήμερα είμαστε εμείς, το πρόβλημα σήμερα είναι η κοινωνία μας, το πρόβλημα σήμερα είναι το TikTok και όλα τα άλλα (social media) που κρατούν ομήρους τα παιδιά μας”, σχολίασε ο Ράμα.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΗΠΑ- Άλκης Δαυίδ: Το Εφετείο επιδίκασε αποζημίωση 90εκατ. δολαρίων σε πρώην εργαζόμενή του, για σεξουαλική παρενόχληση – Οι πέντε γυναίκες που τον κατήγγειλαν
- Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν θα δεχτούμε διευθετήσεις που να δηλώνουν ξένη κυριαρχία ή δανεισμό» – Βίντεο από την τελετή για την παράδοση-παραλαβή κειμηλίων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Μου είπε ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει , κουνιόταν την ώρα της πλασμαφαίρεσης γι αυτό χτυπούσε ο συναγερμός», είπε στην απολογία της η προφυλακισμένη γιατρός
- Τρόφιμα: Αναμένονται ανατιμήσεις σε γαλακτοκομικά, ψωμί του τοστ, δημητριακά – Προωθείται η δημιουργία του καλαθιού «Γιορτές για όλους» ενόψει Χριστουγέννων
- MEGA: Πρώτο σε τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό – Απόλυτη κυριαρχία στην ενημέρωση τον Σεπτέμβριο
- Θάνατος Παντελίδη: Ένοχος για ψευδομαρτυρία ο άνδρας που κατέθεσε ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου – Η αντίδραση της Μίνα Αρναούτη
- Βικτώρια Δέλλα: Αγκαλιά με τον πατέρα της φορώντας ιατρική ποδιά: «Doctor in progress», έγραψε ο Τραϊανός Δέλλας
- Το ταξίδι της Ιωάννας Τούνη στην Κένυα: Δάκρυα για τη φτώχεια στην παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι – Χαρούλες για το πανάκριβο δώρο του συντρόφου της – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook