Ο Βραζιλιάνος survivor κατάφερε να διασωθεί όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη και να περάσει πάνω από ένα μήνα στη ζούγκλα - Εντοπίστηκε αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο

Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην άγρια ζούγκλα του Αμαζονίου, ο 36χρονος πιλότος Αντόνιο Σένα κατάφερε να επιβιώσει επί 36 ημέρες τρώγοντας αυγά πουλιών και άγρια φρούτα. Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για πραγματικό θαύμα…

Το αεροσκάφος του Σένα συνετρίβη στη Βραζιλία στις 28 Ιανουαρίου, δύο ημέρες προτού σβήσει τα 36α κεράκια. Μάταια περίμενε τα σωστικά συνεργεία να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Για να κρατηθεί στη ζωή, έτρωγε ότι έβρισκε μπροστά του, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και αναμεταδίδει το Πρώτο Θέμα. Μετά από μια εβδομάδα, ο Βραζιλιάνος πιλότος συνειδητοποίησε ότι είχαν σταματήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό του αφού τα αεροπλάνα που έκοβαν βόλτες στον ουρανό δεν μπορούσαν να βρουν τα συντρίμμια. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει το ταξίδι της σωτηρίας του.

Η τύχη ευτυχώς ήταν με το μέρος του «Τονίνχο», όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά οι φίλοι του. Ενώ περπατούσε, έπεσε τυχαία πάνω σε ομάδα συγκομιδής κάστανου.

Κάποιος από την ομάδα του έδωσε το τηλέφωνό του για να ενημερώσει τη μητέρα του ότι είναι ζωντανός. Ένα ελικόπτερο τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς ο πιλότος ήταν αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Αφού πέρασε ένα βράδυ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, στη συνέχεια έσμιξε με τους δικούς του χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Το αεροσκάφος του, τύπου Cessna 210, όπως είπε, παρουσίασε μηχανική βλάβη και γι’ αυτό προέβη σε αναγκαστική προσγείωση. Προτού το αεροπλάνο πάρει φωτιά, κατάφερε να αρπάξει ένα σακίδιο που είχε μέσα λίγο ψωμί και διάφορα αντικείμενα.

«Ήξερα ότι ήταν θέμα ζωής και θανάτου. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να κρατηθώ ζωντανός. Έπρεπε να βρω νερό και τροφή», δήλωσε στη βραζιλιάνικη τηλεόραση. Και τελικά τα κατάφερε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook