Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να διώξει από τις ΗΠΑ 240.000 Ουκρανούς – Θα τεθούν σε διαδικασία ταχείας απέλασης
Σύμφωνα με το Reuters το σχέδιο αφορά τους Ουκρανούς που βρήκαν διέξοδο στις ΗΠΑ μετά τη ρωσική εισβολή. Σε ισχύ από τον Απρίλιο
Σχέδιο ανάκλησης του προσωρινού νομικού καθεστώτος που έχουν περίπου 240.000 Ουκρανοί που βρήκαν καταφύγιο στις ΗΠΑ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ετοιμάζει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ρωσικής διακυβέρνησης και τρεις πηγές με γνώση του θέματος.
Εφόσον το σχέδιο υλοποιηθεί, τότε οι Ουκρανοί που βρήκαν καταφύγιο στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο, ενδεχομένως θα τεθούν σε γρήγορη διαδικασία απέλασης.
Το σχέδιο αναμένεται ότι θα τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο και η εφαρμογή του θα αποτελούσε μια εντυπωσιακή αντιστροφή της στάσης της αμερικανικής πλευράς, που επί διακυβέρνησης Τζο Μπάιντεν, υποδέχθηκε ένθερμα τους Ουκρανούς.
Πάντως, το Reuters αναφέρει ότι το σχέδιο ανατροπής του νομικού καθεστώτος των Ουκρανών προσφύγων είχε δρομολογηθεί πριν τη δημόσια σύγκρουση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την περασμένη εβδομάδα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της νέας αμερικανικής κυβέρνησης να άρει το καθεστώς προστασίας πάνω από 1,8 εκατομμυρίων μεταναστών που μπόρεσαν να μπουν στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο προσωρινών ανθρωπιστικών προγραμμάτων που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μάρω Κοντού: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο “Αττικόν” (Βίντεο)
- Δράμα: Με σιδερολοστό και 8 μαχαιριές ο αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο του πριν αυτοκτονήσει – Του είχε ζητήσει να χωρίσουν (βίντεο)
- Δήμος Σερβίων: Χορηγεί €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε παιδί που θα γεννηθεί στην Ελάτη
- Νόμοι της Καρδιάς – Νέα ξένη σειρά έρχεται στον ΣΚΑΪ
- Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Δεύτερος με διαφορά 9,1 μονάδων ο Τσίπρας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, στην 4η θέση η Καρυστιανού
- Δράμα: Αστυνομικός δολοφόνησε με τρείς μαχαιριές τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε – Το 10χρονο παιδί της οικογένειας ειδοποίησε την Αστυνομία
- Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Tην Τρίτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά (βίντεο)
- Ο Αλέξης Τσίπρας στη Νίκαια: “Σε 24 ώρες γίναμε αξιωματική αντιπολίτευση, σε λίγους μήνες θα καταφέρουμε να γίνουμε κυβέρνηση”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook