Την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 31 Μαΐου 2021 ενέκρινε η Κομισιόν.

Με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις κρατικές ενισχύσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 31 Μαΐου 2021.

Παραλληλα όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών σταδιακά βελτιώνεται. Παρά ταύτα, τονίζεται ότι εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένες προκλήσεις λόγω και των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, η Κομισιόν έκρινε ότι η παράταση του καθεστώτος εγγυήσεων είναι σύμφωνη με τους ενωσιακούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις. Η κίνηση αυτή δικαιολογείται λόγω του ότι το παρατεινόμενο μέτρο είναι στοχευμένο, αναλογικό και περιορισμένο τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς το πεδίο εφαρμογής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει καθεστώτα εγγυήσεων για τις υποχρεώσεις των τραπεζών που αφορούν διαδοχικές περιόδους έξι μηνών με στόχο να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζει αναλόγως τους όρους. Σε κάθε περίπτωση το καθεστώς αυτό αφορά μόνο τράπεζες οι οποίες δεν παρουσιάζουν κάποια έλλειψη κεφαλαίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook