Ο Μεντβέντεφ για την κριτική του Τραμπ προς τον Πούτιν: Το μόνο κακό είναι ένας Γ΄παγκόσμιος πόλεμος
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απαντά στην προειδοποίηση του Τραμπ ότι ο Πούτιν «παίζει με τη φωτιά» υπονοώντας ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».
«Πραγματικά άσχημο» θα ήταν αν ξεσπούσε Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με αφορμή την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «παίζει με τη φωτιά» και δεν συνειδητοποιεί πως αν δεν ήταν εκείνος θα είχαν συμβεί στη Ρωσία πολύ άσχημα πράγματα.
«Όσον αφορά τα λόγια του Τραμπ για τον Πούτιν ότι «παίζει με τη φωτιά» και ότι «πραγματικά άσχημα πράγματα» συμβαίνουν στη Ρωσία, γνωρίζω μόνο ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟ πράγμα – τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ελπίζω ο Τραμπ να το καταλάβει αυτό!» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο X.
Regarding Trump’s words about Putin “playing with fire” and “really bad things” happening to Russia. I only know of one REALLY BAD thing — WWIII.
I hope Trump understands this!— Dmitry Medvedev (@MedvedevRussiaE) May 27, 2025
Ο Τραμπ είχε προειδοποιήσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος «παίζει με τη φωτιά» μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Truth Social.
«Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πως, αν δεν ήμουν εγώ, πολλά άσχημα πράγματα θα είχαν ήδη συμβεί στη Ρωσία, και εννοώ πολύ άσχημα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Οι δηλώσεις του έρχονται λίγα μόλις 24ωρα μετά από τη φραστική επίθεση του Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «εντελώς τρελό» τον Πούτιν με αφορμή τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας κατά της Ουκρανίας
Ο Τραμπ εξετάζει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας καθώς οργίζεται περισσότερο με τον Πούτιν, σύμφωνα με το CNN
Όταν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης δεσμεύτηκε να συντάξει και να στείλει αυτό που χαρακτήρισε ως «μνημόνιο ειρήνης» τις επόμενες ημέρες, στο οποίο θα καθορίζονται οι ρωσικές απαιτήσεις για κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο και έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που γνωρίζει το θέμα, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.
Ωστόσο, περισσότερο από μια εβδομάδα μετά από αυτήν την τηλεφωνική κλήση, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη λάβει το έγγραφο από τη Ρωσία, ανέφεραν οι πηγές. Τώρα, ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει με νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας τις επόμενες ημέρες, καθώς εκφράζει την οργή του για την κατάσταση της σύγκρουσης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Επιλογές έχουν καταρτιστεί τις τελευταίες εβδομάδες για την εφαρμογή νέων μέτρων που τιμωρούν τη Μόσχα, αλλά μέχρι στιγμής ο Τραμπ δεν τις έχει εγκρίνει. Ο πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή ότι θα εξετάσει «οπωσδήποτε» νέες κυρώσεις μετά από έναν συνεχή βομβαρδισμό με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που άφησε πολλούς νεκρούς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Tο ΥΠΕΞ απαντά στην Άγκυρα για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη»
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη – Σάββατο 14.03.2026
- Κλέλια Ανδριολάτου: Χορεύει στους ρυθμούς του Bad Bunny σε παραλία της Καλιφόρνια – Βίντεο & Φωτογραφίες
- Τζένη Γεωργιάδη: Μας πάει στην Τήνο σε αυθεντικό νησιώτικo γλέντι μέσα από το νέο της βιντεοκλίπ για το «Γειά Μας» (βίντεο)
- Γιώργος Λιάγκας: “Υπάρχει μια φήμη για διαζύγιο σοκ για γνωστό ζευγάρι της ελληνικής showbiz…”
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Εβελίνα Παπούλια και Νίκος Βουρλιώτης σε αποκαλύψεις και εξομολογήσεις – Απόψε στις 23.30 (Τρέϊλερ)
- Ηλιάννα Ζέρβα: Κλέβει την παράσταση στο πλευρό του Θέμη Αδαμαντίδη στη Θεσσαλονίκη (εικόνες+βίντεο)
- Προκαλεί η Άγκυρα για τους Patriot στην Κάρπαθο: Παράνομη ενέργεια, η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τις κρίσεις στην περιοχή – Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook