Η Βραζιλία υπέγραψε συμφωνία για εισαγωγή 10 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας υπέγραψε συμφωνία την Παρασκευή για την εισαγωγή 10 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

«Το Υπουργείο Υγείας υπέγραψε σήμερα σύμβαση για τη λήψη 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V, το οποίο θα εισαχθεί από τη Ρωσία μέσω του βραζιλιάνικου οργανισμού Uniao Quimica» ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Ο οργανισμός φαρμάκων της Βραζιλίας Anvisa δεν έχει ωστόσο εγκρίνει ακόμη το ρωσικό εμβόλιο για επείγουσα χορήγηση στον πληθυσμό.

Σε κάθε περίπτωση, η Uniao Quimica αναμένει να εισαγάγει 400.000 δόσεις του εμβολίου έως το τέλος Απριλίου, δύο εκατομμύρια δόσεις τον Μάιο και 7,6 εκατομμύρια τον Ιούνιο.

Παράλληλα, προσφέρθηκε να παράξει το εμβόλιο σε δύο εργαστήρια εντός της Βραζιλίας. Στο προσεχές διάστημα το Υπουργείο Υγείας της χώρας θα επεξεργαστεί αυτήν την πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως το ρωσικό εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook