Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ΕΕ μετά τα Pfizer-BioNTech, AstraZeneca και Moderna.

Το εμβόλιο παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα καθώς είναι μονοδοσικό, αντίθετα με τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca, που χορηγούνται σε δύο δόσεις με απόσταση εβδομάδων. Πάντως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μελετά την αποτελεσματικότητα της χορήγησης δύο δόσεων.

Επίσης, διατηρείται για 3 μήνες σε θερμοκρασίες κοινού ψυγείου, πράγμα που διευκολύνει την διάθεσή του, αφού θεωητικά θα μπορούσε να χορηγείται και από τα φαρμακεία.

Μετά από έρευνες, το εμβόλιο αποδείχθηκε κατά 85% αποτελεσματικό στην αποφυγή σοβαρής νόσησης από Covid-19, στοιχείο σοβαρό διότι αποτρέπει την νοσηλεία και τον θάνατο.

Επίσης, το εμβόλιο έδειξε αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη ήπιας έως σοβαρής νόσησης.

Μπορεί το 66% να φαίνεται λίγο σε σχέση με το 95% των άλλων εμβολίων, όμως οι κλινικές δοκιμές των Pfizer και Moderna πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο που οι παραλλαγές δεν ήταν διαδεδομένες…

Οι συχνότερες παρενέργειες που παρατηρήθηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, εξάντληση και μυικοί πόνοι.

Στη Νότια Αφρική καταγράφηκε και ένα περιστατικό αναφυλαξίας, σύμφωνα με την εταιρεία… Τέτοιες αντιδράσεις, αν και πολύ σπάνιες, έχουν προκληθεί και μετά την χορήγηση των εμβολίων των Moderna και Pfizer.

Η Johnson & Johnson σχεδιάζει την έναρξη δοκιμών σε εφήβους, παιδιά και εγκύους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook