Θυμίζουμε πως την Παρασκευή έχασε την ζωή της άλλη γυναίκα, νοσηλεύτρια περίπου 30 ετών, δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Στη σκανδιναβική χώρα έχουμε τον δεύτερο «ύποπτο» θάνατο μετά από εμβόλιο της AstraZeneca με την εμφάνιση αιματικών θρόμβων να έχει θορυβήσει πολλές χώρες που αναστέλλουν προληπτικά τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα στης συγκεκριμένης εταιρείας.

Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις υγειονομικοί νοσηλεύονται με θρομβώσεις, αιμοραγία και αφύσικα χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Όλοι είναι κάτω των 50 ετών και όλοι είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Εξ αυτών, μια γυναίκα της οποία η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίστηκε «καλή», πέθανε σήμερα από αιμοραγία στον εγκέφαλο. Νοσηλευόταν από την Πέμπτη, δηλαδή μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της.

«Δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ούτε να διαψεύσουμε ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», είπε αξιωματούχος της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας έγκρισης φαρμάκων.

Οι άλλοι δυο ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή είχε πεθάνει μια άλλη γυναίκα, νοσηλεύτρια περίπου 30 ετών, δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook