Οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας και της Ιταλίας δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν πολύ σύντομα με το εμβόλιο της AstraZeneca προκειμένου να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο σκεύασμα εφόσον αυτό κριθεί ασφαλές από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την Πέμπτη.

Έτοιμος να εμβολιστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως για συνέχιση της χρήσης του δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

«Δεδομένων των γεγονότων γύρω από τα εμβόλιο της AstraZeneca σκέφτηκα ότι θα ήταν δίκαιο να εμβολιαστώ πολύ σύντομα, αμέσως μόλις αρθεί η αναστολή της χρήσης του, όπως ελπίζω, και υπάρξουν όλες οι διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του» δήλωσε ο Ζαν Καστέξ.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε θρομβώσεις σε εμβολιασμένους, φαίνεται πως λειτούργησαν καθησυχαστικά στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε η επικεφαλής του EMA, Έμερ Κουκ, «ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, είμαστε ακόμα πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της COVID – 19, με τον σχετικό κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου αυτών των παρενεργειών».

Σε τηλεφωνική συνομιλία τους χθες το απόγευμα Εμμανουέλ Μακρόν και Μάριο Ντράγκι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς άμεσα εφόσον υπάρξει θετική γνώμη του αρμόδιου ευρωπαϊκού οργανισμού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός φέρεται να χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις ως ενθαρρυντικές.

Στο μεταξύ σε άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο αλλά και η Αυστρία -όπου οι αρχές απέρριψαν μόνο μια παρτίδα- οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook