Κουρτς: Η ΕΕ να εγκρίνει το Sputnik V το συντομότερο δυνατόν

Κάλεσμα στις ρυθμιστικές αρχές να δώσουν το «πράσινο φως» στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, απηύθυνε εκ νέου σήμερα ο Σεμπάστιαν Κουρτς.
Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς κάλεσε τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ να επιτρέψουν την επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού όσο πιο άμεσα γίνεται.
«Όσον αφορά το Sputnik V και άλλα εμβόλια, επιμένω σθεναρά: οι αρμόδιοι φορείς της ΕΕ εκδίδουν έγκριση για όλα τα ασφαλή εμβόλια το συντομότερο δυνατόν. Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο καλύτερη είναι η κατάσταση είναι», δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος στον τηλεοπτικό οργανισμό ΟΕ24.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η χώρα του μπορεί να πάρει το Sputnik V και να ξεκινήσει τους μαζικούς εμβολιασμούς.
Tον Φεβρουάριο άλλωστε ο Κουρτς είχε εκφράσει την ετοιμότητά του να λάβει το ρωσικό εμβόλιο αν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ναι είμαι έτοιμος να εμβολιαστώ, εάν τα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας εγκριθούν στην Ευρώπη», επεσήμανε ο κ. Κουρτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε ήδη πως δεν πρέπει να υπάρχει «κανένα γεωπολιτικό ταμπού» για την έγκριση εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς κάθε πρόσθετο εμβόλιο -δεδομένου ότι είναι αποτελεσματικό και εγκεκριμένο- είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Σήμερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι «δεν έχει κανένα λόγο» να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα του Sputnik V.
«Το Sputnik V, φυσικά, είναι πιθανώς ένα καλό εμβόλιο, γιατί, νομίζω, ότι οι Ρώσοι είναι αρκετά καλοί επιστήμονες. Και, φυσικά, δεν θα έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για αυτό» επεσήμανε ο κ. Μπρετόν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις