Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη – Επίθεση του Ιράν με drone στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και χτύπημα σε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο
Η αεροπορική εταιρία Emirates ανακοίνωσε μέσω Χ ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι πτήσεις της από και προς το Ντουμπάι
Ένα drone χτύπησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (7.3.26) το αεροδρόμιο του Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την ώρα που πραγματοποιούνταν αναχαιτίσεις στην περιοχή. Το υπουργείο Άμυνας των Εμιράτων δήλωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει επίθεση από το Ιράν. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος ανέφερε ισχυρή έκρηξη και σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό.
Στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 δείχνει αεροσκάφη να κάνουν το πρωί κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι.
Η κυβέρνηση του Ντουμπάι επιβεβαίωσε μέσω Χ «μικρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση θραυσμάτων ύστερα από αναχαίτιση», από το οποίο δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, και διέψευσε «αναφορές που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με περιστατικά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι».
JUST IN: OMG DUBAI AIRPORT MAJOR EXPLOSION pic.twitter.com/zC15H2K69R
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) March 7, 2026
BREAKING
DUBAI AIRPORT HIT BY IRANIAN DRONE#Dubai #IranIsraelWar
— M9 USA🇺🇸 (@M9USA_) March 7, 2026
Πριν από λίγο, η αεροπορική εταιρία Emirates ανακοίνωσε μέσω Χ ότι αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι πτήσεις της από και προς το Ντουμπάι.
Την ίδια χιλιάδες επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι, καθώς ο εναέριος χώρος στην ουσία ανοιγοκλείνει. Μάλιστα, πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων που αναμένονταν να φτάσουν το μεσημέρι παρουσιάσουν σημαντικές καθυστερήσεις.
Εκρήξεις στην Τεχεράνη
Εκρήξεις έχουν συγκλονίσει ένα από τα κύρια εμπορικά αεροδρόμια της Τεχεράνης, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ένα φλεγόμενο αεροπλάνο στον αεροδιάδρομο. Το Ισραήλ δήλωσε ότι ολοκλήρωσε ένα νέο κύμα επιθέσεων στο Ιράν.
Σύμφωνα με οπτικό υλικό του Γαλλικού Πρακτορείου, στήλη καπνού και φλόγες ήταν ορατές στο διεθνές αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, που επλήγη, ενώ το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim σημειώνει ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις. Οι υποδομές του αεροδρομίου έχουν αποτελέσει ξανά στόχο τις τελευταίες ημέρες.
🚨 Hello! Here’s the main news at this hour
1️⃣ Putin just called Iran’s president for the FIRST time since the start of the war. Timing screams.
2️⃣ Third US carrier (George Bush) rushing to the Gulf for possible strikes on Iran.
3️⃣ Iran hit Bahrain – attacked HQ of America’s… pic.twitter.com/86ksGKhJnY
— NEXTA (@nexta_tv) March 7, 2026
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έπληξε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο
Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοθέτησε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο, κατά την όγδοη ημέρα του πολέμου με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
«Σήμερα το πρωί, το πετρελαιοφόρο Prima επλήγη από drone που έφερε εκρηκτικά, αφότου αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τον στρατό των Φρουρών της Επανάστασης για την απαγόρευση της ναυσιπλοΐας και την έλλειψη ασφάλειας στο Στενό του Χορμούζ», δήλωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Ο Τραμπ μελετά το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν
Το ενδεχόμενο αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν εξετάζει σοβαρά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και πληροφορίες που μετέδωσε το NBC News.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είπε σε συμβούλους του στον Λευκός Οίκος ότι ενδέχεται να χρειαστούν στρατεύματα στο ιρανικό έδαφος, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιό του για τη διαμόρφωση ενός «μεταπολεμικού Ιράν».
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, δεν εξετάζεται προς το παρόν πλήρους κλίμακας εισβολή. Το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι αφορά την ανάπτυξη μικρού αριθμού στρατιωτών για συγκεκριμένες στρατηγικές αποστολές.
Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι συνολικά από την έναρξη των επιθέσεων έχει αναχαιτίσει 86 πυραύλους και 148 drones
Ο στρατός του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας έχουν αναχαιτίσει και καταστρέψει 86 πυραύλους και 148 μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη των επιθέσεων.
Σε ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, οι επιθέσεις χαρακτηρίζονται «ύπουλη επιθετική ενέργεια» κατά της χώρας.
Μέχρι στιγμής, η σύγκρουση διεξάγεται κυρίως μέσω αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων. Ενδεχόμενη ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων θα συνιστούσε σημαντική κλιμάκωση της αμερικανικής εμπλοκής στη σύγκρουση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη – Επίθεση του Ιράν με drone στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι και χτύπημα σε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο
- Πεζεσκιάν: Αναστέλλονται οι επιθέσεις στις γειτονικές χώρες, ζητώ συγνώμη – Όνειρο που θα πάρουν στο τάφο τους η παράδοση άνευ όρων
- J2US: Απόψε το 3o Live στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό πάρτι – Gest κριτής η Μίρκα Παπακωνσταντίνου – Τρέϊλερ
- Κλέλια Ανδριολάτου – Βάσια Κωσταρά: Ταξίδι στο Λος Άντζελες – Φωτογραφίες και βίντεο
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο – Σάββατο 07.03.2026
- «Η γη της ελιάς»: Η Χριστιάνα προσπαθεί να συγκαλύψει τη δολοφονία του Ορέστη, ενώ η Αλεξάνδρα ανακαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό που της έκρυβε
- Συνελήφθη άνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ που κρατούσε πάνω του χειροβομβίδες – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη, οι χειροβομβίδες ήταν αληθινές (βίντεο)
- Τα κανάλια της ΕΡΤ και το ERTFLIX γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook