Με τον απολογισμό της πανδημίας να είναι ήδη βαρύς για την χώρα, η Βρετανία έφτασε σήμερα τους 126.000 νεκρούς από κορωνοϊό

Σήμερα το μεσημέρι η Βρετανία ακινητοποιήθηκε για ένα λεπτό, στο κοινοβούλιο, μπροστά από τα νοσοκομεία και αλλού ως φόρο τιμής στους 126.000 νεκρούς που μετρά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό.
Πρόκειται για τη χώρα της Ευρώπης που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στη Γηραιά ήπειρο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου lockdown.

Η χώρα βρίσκεται επί του παρόντος σε μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19.

A painting of Chelmsford Cathedral and a pray tree are seen during a special service as Britain marks the anniversary of its first coronavirus disease (COVID-19) lockdown, at Chelmsford Cathedral in Chelmsford, Britain, March 23, 2021. REUTERS/Andrew Couldridge

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι όλοι έπαιξαν ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας, είτε πρόκειται για εργαζόμενους πρώτης γραμμής, όπως γιατροί και νοσοκόμες, επιστήμονες που αναπτύσσουν εμβόλια, είτε έμειναν απλά στο σπίτι για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.
«Εξαιτίας κάθε ατόμου σε αυτήν τη χώρα σώθηκαν ζωές, το NHS [η Εθνική Υπηρεσία Υγείας] θωρακίστηκε και έχουμε ήδη ξεκινήσει σε έναν προσεκτικό δρόμο για άρση των περιορισμών για πάντα» πρόσθεσε ο Τζόνσον.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες τίθενται και πάλι σε καθεστώς αυστηρών περιορισμών για να εμποδιστεί η διασπορά του ιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook