Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της Covid-19, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες,

Ο κορωνοϊός επελαύνει για μια ακόμη φορά στη Σουηδία η οποία σήμερα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων Covid-19 από το τέλη του περασμένου έτους.

Σήμερα καταμετρήθηκαν 7.706 νέες μολύνσεις COVID-19,ο υψηλότερος αριθμό από τις 30 Δεκεμβρίου.

«Δυστυχώς, η αρνητική τάση στις μολύνσεις συνεχίζεται, όπως και σε πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη τώρα», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.

Τα νέα στελέχη του ιού, ειδικά εκείνο που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, συμβάλλουν στο νέο κύμα κρουσμάτων, όμως οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι μελέτες δείχνουν ότι η συμμόρφωση προς τους κανόνες και τις συστάσεις ελαττώνεται.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε, επίσης, 16 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον κορωνοϊό να ανέρχεται σε 13.373.

Σύμφωνα με την Αρχή Υγείας της χώρας, οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο προς το παρόν, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι μεγάλο ποσοστό των πιο ευάλωτων ομάδων έχει εμβολιαστεί.

«Έχουμε πετύχει μια καλή κάλυψη στους εμβολιασμούς, στις σημαντικότερες ομάδες της κοινωνίας. Μεταξύ των τροφίμων σε οίκους ευγηρίας, μπορούμε να δούμε ότι το 93% έχει λάβει μία δόση και το 87% έχει κάνει δύο δόσεις», σημείωσε ο Τέγκνελ.

Η Σουηδία, εξάλλου, γνωστοποίησε σήμερα ότι θα επαναλάβει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών, έπειτα από την αναβολή της χρήσης του την περασμένη εβδομάδα λόγω των αναφορών για περιστατικά δημιουργίας θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook