Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ανέπτυξαν το εμβόλιο της AstraZeneca, ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους χορήγησης του!

Ερευνάται το αν τα ρινικά σπρέι στοχοποιούν καλύτερα τα ανοσοκύτταρα στους πνεύμονες, το φάρυγγα και τη μύτη κι είναι έτσι ακόμη αποτελεσματικότερα στην άμυνα κατά του κορωνοϊού.

«Όπως γνωρίζετε όλα τα εμβόλια χορηγούνται αυτή τη στιγμή με ενδομυϊκές ενέσεις. Αυτός, όμως, δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος τρόπος παροχής προστασίας κατά μιας ιογενούς μόλυνσης του αναπνευστικού, όπου θέλουμε το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό και στην κατώτερη, όπου ο ιός προκαλεί τη λοίμωξη. Διαθέτουμε αντιγριπικά εμβόλια που χορηγούνται με τη μορφή ρινικού σπρέι κι αυτή μπορεί να είναι μια πολύ καλή προσέγγιση στο μέλλον για εμβόλια κατά κορωνοϊών», δήλωσε η καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ.

Ανάλογες δοκιμές κάνει και το ρωσικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας για τη χορήγηση με τη μορφή ρινικού σπρέι του ρωσικού εμβολίου. Αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook