Η Πέρσα Μύρτσου είναι μόνιμος κάτοικος Κωνσταντινούπολης και μεταφέρει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία όπου ο πληθωρισμός «καλπάζει».

«Η ζωή μας έχει αλλάξει πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό», λέει η κα Μύρτσου, εξηγώντας ότι «πλέον αρχίζουμε να μετράμε. Ενώ παλαιότερα δεν μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή να μετράμε πόσες φορές θα φάμε κρέας το μήνα».

«Τώρα με τον κορωνοϊό έχει αλλάξει αυτό έτσι κι αλλιώς, αλλά έχει αλλάξει και το πόσο βγαίνουμε με φίλους. Έχει αλλάξει για παράδειγμα η τιμή του αλκοόλ, η οποία είναι τελείως απαγορευτική. Αφενός γιατί μπαίνουν φόροι, αφετέρου γιατί θεωρείται προϊόν πολυτέλειας πια», προσθέτει η εικαστικός.

Δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα σε προϊόντα και υπηρεσίες, η κα Μύρτσου ανέφερε: «Πριν τρώγαμε κρέας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και δεν το πολυσκεφτόμασταν. Τώρα θα φάμε μία φορά στις δύο εβδομάδες». Φέροντας σαν παράδειγμα το αρνί, ένα κρέας το οποίο τρώνε αρκετά οι ντόπιοι στην Κωνσταντινούπολη, η κα Μύρτσου εξήγησε πως «αν θέλεις να πάρεις ένα μπούτι αρνιού είναι γύρω στις 100 λίρες, δηλαδή περίπου 10 ευρώ».

Ερωτηθείσα σχετικά με το μέσο μισθό στην Τουρκία, η εικαστικός εξήγησε πως ο κατώτατος μισθός είναι περίπου στα 300 ευρώ το μήνα, ενώ για παράδειγμα ένας βοηθός καθηγητή Πανεπιστημίου -δηλαδή ένας άνθρωπος με διδακτορικό- παίρνει γύρω στα 800 ευρώ.

Αναλυτικά τα όσα περιέγραψε στο Open:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook