Pfizer – Moderna: Αποτελεσματικά 80% από την πρώτη δόση

Μείωση 90% στον κίνδυνο μόλυνσης μετά τη δεύτερη δόση
Τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech SE και Moderna μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κοροναϊό κατά 80% δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση και κατά 90% δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη, επιβεβαιώνει αμερικανική μελέτη.
Η έρευνα των Αμερικανικών Κέντρων Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέτασε δεδομένα για σχεδόν 4.000 εμβολιασμένους υγειονομικούς και διασώστες, εξετάζοντας και τα ασυμπτωματικά κρούσματα.
«Η έρευνα δείχνει ότι οι εθνικές προσπάθειες εμβολιασμού έχουν αποτέλεσμα» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι.
https://www.facebook.com/Reuters/posts/4303916792961977
Τα δύο εμβόλια έλαβαν έγκριση σε ΗΠΑ και Ευρώπη με βάση κλινικές μελέτες που έδειξαν αποτελεσματικότητα σχεδόν 95% στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού στην πρόληψη της μόλυνσης, ακόμα και αν δεν εκδηλωθούν συμπτώματα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελένη Φουρέιρα: Νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της με τον γιό της και τον Αλμπέρτο Μποτία
- Έρχεται το νέο baby Fiat Panda – Ποια θα είναι η τιμή του
- Παλαιό Φάληρο: «To μωρό δεν ήταν ζωντανό, μπήκα στη θάλασσα, περπάτησα όσο πατούσα και το άφησα», η κυνική παραδοχή της μητέρας για την 3χρονη
- Άντζελα Δημητρίου: Οι φωτογραφίες από το πάρτι της εγγονής της για τα γενέθλια της
- To «Βήμα της Κυριακής»
- Σοφία Καρβέλα: Η αντίδραση της σε κακόβουλο σχόλιο ότι μοιάζει «με πρεζόνι γυφτάκι»
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ
- Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ανεκδιήγητες ανακοινώσεις – Τελικά ήρθε η Σορβόννη, κ. Μαρινάκη;»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook