Στο ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους νωρίτερα τη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι είναι πρόθυμος να προβεί σε «κάποια μορφή διπλωματίας» με τη Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι στόχος κάθε συνομιλίας θα είναι η αποπυρηνικοποίηση της χώρας.

Όταν η Ψάκι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν αυτή η διπλωματία περιλαμβάνει και τον Κιμ, απάντησε ότι «νομίζω πως η προσέγγισή του ήταν πολύ διαφορετική, καθώς αυτή δεν είναι η πρόθεσή του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες χώρες το θερμόμετρο ανέβηκε και πάλι ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ.

Στις 25 Μαρτίου, ένας νέος τακτικός κατευθυνόμενος πύραυλος εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα όπως ανακοίνωσε η χώρα, ωστόσο η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έκαναν λόγο για «βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς». Είχε προηγηθεί μια μέρα πριν εκτοξεύσεις πυραύλων σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Washington Post».

Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της νέας εκτόξευσης, η Ουάσινγκτον καταδίκασε την αυξημένη δραστηριότητα της ασιατικής χώρας, χαρακτηρίζοντας τις δοκιμές «αποσταθεροποιητικές».

Μάλιστα, σε σχετικές δηλώσεις εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίστηκε πως «οι εκτοξεύσεις αυτές παραβιάζουν πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και απειλούν την περιοχή και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook